Voorgangers Oecumenische Startzondag: Wim Heesen, Gerrie Spekkink en ds. Aleida Blanken. Foto:PR
Voorgangers Oecumenische Startzondag: Wim Heesen, Gerrie Spekkink en ds. Aleida Blanken. Foto:PR

Oecumenische Startzondag: Vol energie voor het nieuwe seizoen

HENGELO - Energie is het trefwoord, het thema van de viering op zondag 17 september van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. De geloofsgemeenschap van de Willibrord Kerk, de Protestantse Gemeente en Vrijzinnige Geloofsgemeenschap nodigen alle belangstellenden van harte uit bij de opening van het nieuwe seizoen. Zij maken de start met een gezamenlijke viering in de Remigiuskerk, aanvang 10.00 uur.

Het zal een interactieve dienst zijn, een zogeheten Thomasviering, waarbij deelnemers voor een gedeelte van de dienst een keuze kunnen maken uit diverse 'oplaadpunten' in de kerkruimte voor bezinning, ontmoeting of gesprek. Ook kinderen en jongeren vinden hier iets van hun gading. Natuurlijk zal er ook veel gezongen worden en gaat de Bijbel als belangrijke 'energiebron' open. Het koor van de Willibrord Kerk en de cantorij van de Remigiuskerk zijn traditiegetrouw van de partij. De muzikale leiding is in handen van Hans Versloot. Voorgangers zijn Wim Heesen, Gerrie Spekkink en ds. Aleida Blanken.

Na de dienst is er koffie, thee, limonade met lekkers voor ontspanning en ontmoeting in de kerk. Er is gelegenheid om informatie te krijgen over diverse activiteiten en groepen van de kerken in het nieuwe seizoen. Om ongeveer 12.00 uur wordt er gewandeld naar het Solar Park De Kwekerij: over energie gesproken! Daar is volop ruimte om gezellig samen te picknicken tot ongeveer 13.45 uur. Aan iedereen die hieraan mee wil doen, wordt gevraagd om zelf één of enkele lunchpakketjes of lekkers mee te brengen. Vanuit een inzameling zal dit alles gedeeld worden. De organisatie zorgt voor drinken bij de picknick. Zij verheugen ons op een energieke en inspirerende viering en Startzondag. Wees van harte welkom.


Contactpersoon: A. Blanken, 0575-461224

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>