Gaon Etten streek neer bij het zichtkoepeltje op de Kalenberg. Foto: PR
Gaon Etten streek neer bij het zichtkoepeltje op de Kalenberg. Foto: PR

Een fantastische avond op de Kalenberg

Algemeen

BARCHEM – Waar het pop-up restaurant 'Gaon etten in de Achterhoek' ook neerstrijkt, altijd wordt men gastvrij ontvangen door de eigenaar(en) van de betreffende plek. Dat dit bijzondere plekken kunnen zijn is de afgelopen zes jaar wel duidelijk geworden. En uitdagingen werden niet uit de weg gegaan. Maar hoe belangrijk dit is om samen voor alle gasten een fantastische avond te bewerkstelligen, bleek wel op 1 september op de Kalenberg in Barchem.

De bijzondere plek, bij de kapel en het zichtkoepeltje op vijftig meter hoogte, kent een erg interessante geschiedenis: die van de Woodbrookers. Ook het dichtbij gelegen landgoedhotel valt hier onder. Gastvrijheid, open staan naar elkaar en samenzijn in dialoog en gesprek is een doelstelling die ook prima past bij een avond Gaon etten.
De organisatie hiervan was blij verrast met de vergelijking die werd getrokken met de Achterhoekse traditie van dorpsfeesten, kermissen, schuttersfeesten en paasvuren. Gaon etten past hier bij als een vorm van 'modern naoberschap'. En of je nu uit Amsterdam kwam of uit Lochem, dat maakte helemaal niet uit. De gasten konden genieten van een heerlijk driegangenmenu, verzorgd door Daniël Huigen, kok van het Landhotel.
Gerrit de Vries was namens de Woodbrookers en het landhotel graag bereid het een en ander te vertellen over de geschiedenis van deze bijzondere plek met zijn karakteristieke kapelletje. Dat daar een optreden plaats vond van VPS Kek, knapen en knarren die met mekaar een puik stukje vocaal ten gehore kunnen brengen was een geweldige verrassing voor de vele gasten. Het dak ging er (bij wijze van spreken) af!

Het volgende Gaon evenement vindt plaats bij Wijngoed Heekenbroek in Drempt op 29 september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden