Gerhard Jan Smeitink gefascineerd door papier en kleur. Foto: PR
Gerhard Jan Smeitink gefascineerd door papier en kleur. Foto: PR

Kleurige schilderijen en prachtig houtsnijwerk in de Hengelose Remigiuskerk

Algemeen

HENGELO - Johan Kleinreesink en Gerhard Jan Smeitink, beiden (oud-) Hengeloërs, exposeren hun kunstzinnige werk de komende twee weekenden in de Remigiuskerk. Een prima aanleiding een kijkje te nemen in deze monumentale kerk, bijvoorbeeld op Open Monumentendag.

Levenslang geboeid door hout
Johan Kleinreesink (86) woont al vele jaren tegenover de Remigiuskerk. Hij is zijn hele leven al bezig met techniek, gereedschappen en kunst. Vrijwel elke dag is hij te vinden in zijn werkplaats om te werken aan prachtig houtsnijwerk en gedetailleerde tekeningen, onder meer geïnspireerd door het werk van Escher. Bewonder Kleinreesinks kunstzinnige en bijzonder knap gemaakte voorwerpen van noten- en lindehout.

Gefascineerd door papier en kleur
Gerhard Jan Smeitink (90), geboren en getogen in Hengelo, woont al tientallen jaren in Apeldoorn. Daar werkte hij onder meer als ontwerper bij grafisch bedrijf Wegener. De gekleurde stroken papier die in de drukkerij als afval van de snijmachines vielen, inspireerden Smeitink tot een hele serie kleurige en originele collages. Daarnaast heeft Smeitink zijn hele leven getekend en geschilderd. In veel van Smeitinks werk zijn Achterhoekers en het Achterhoekse landschap terug te vinden. Natuurlijk heeft hij ook de Remigiuskerk geschilderd.

Kom eens kijken in de monumentale Remigiuskerk. Zowel Smeitink als Kleinreesink voelen zich nauw verbonden met Hengelo en met de Remigiuskerk. Daarom wordt een selectie van hun werk tentoongesteld in de Remigiuskerk. De dubbelexpositie is twee weekenden te zien. De toegang is gratis.

Openingstijden: zaterdag 2 september: 14.00 – 16.30 uur, zondag 3 september: 14.00 – 16.30 uur, Open Monumentendag zaterdag 9 september: 10.00 – 16.30 uur en zondag 10 september: 14.00 – 16.30 uur.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant