De Wereld Vredesvlam (World Peace Flame) komt in Hengelo

Algemeen

Het moment is daar, de plaatsing is in september van dit jaar.

HENGELO - De Wereld Vredesvlam is een symbool van vrede, eenheid en vrijheid. Vrijheid voor iedereen om waar dan ook en op ieder moment bij te kunnen dragen aan vrede. Het doel is om mensen te inspireren en te laten ervaren dat ieder mens een rol kan spelen in het bereiken van vrede op elk niveau in de samenleving en op elke plek op deze aarde.

De World Peace Flame is ontstaan in 1999 toen zeven vlammen zijn aangestoken door vredestichters op alle vijf continenten. Op 31 juli van dat jaar zijn in Bangor (Noord- Wales) deze vlammen van die verschillende continenten, bij elkaar gebracht en verenigd tot één World Peace Flame. De 'moedervlam' brandt sindsdien onafgebroken en heeft zich van daaruit over de wereld verspreid in monumenten en met kaarsen die aan deze vlam zijn aangestoken.

De World Peace Flame als bron van inspiratieDe World Peace Flame brandt inmiddels in duizenden huizen, scholen, bedrijven, ziekenhuizen, kerken, tempels en bezinningscentra over de hele wereld. De vlam werd aangeboden aan internationale leiders als Mandela, de Paus en vele anderen. Zie www. worldpeaceflame.org.
In Nederland zijn er World Peace Flame monumenten in Den Haag voor het Vredespaleis, in Rotterdam, Cadzand, Venlo, Nijmegen, Enschede en Oosterbeek.

De ervaring leert, dat vanuit de samenleving zich initiatieven en projecten rond een Wold Peace Flame monument ontvouwen en de vlam een betekenisvolle plaats krijgt in de samenleving. Zo worden er rond deze vlammen onder andere vredesmanifestaties, herdenkingen en ontmoetingen tussen groepen met verschillende culturele- en religieuze achtergronden georganiseerd. Maar vooral ook is een World Peace Flame monument een plaats waar mensen graag naar toe gaan voor een moment van stilte en bezinning te midden van de hectiek van alle dag.

In Hengelo hebben vier vrouwen het initiatief genomen om te komen tot het plaatsen van een vredesvlam in het centrum van Hengelo. Dat was twee jaar geleden. Nu zijn zij zover dat op 21 september – op Wereld Vredesdag- de vlam zal worden aangestoken in de Vredeslantaarn die in het perk bij de Remigiuskerk in het centrum van Hengelo komt te staan. Dit zal gebeuren samen met tien leerlingen van de basisscholen in Hengelo, Keijenborg en Bekveld.

Reserveer dus vast deze datum en de tijd, rond 19.00 uur, in de agenda.


www.wpfbronckhorst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant