Voorlezen op de Zwarte Cross. Foto: PR
Voorlezen op de Zwarte Cross. Foto: PR

Bieb houdt schrijfwedstrijd Vaak bu'j te bange

Te winnen: kaarten voor de Zwarte Cross

ACHTERHOEK - De Zwarte Cross en de Gelderse en Overijssels bibliotheken dagen basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 uit voor de schrijfwedstrijd 'Vaak bu-j te bang'. Aan de leerlingen wordt gevraagd een verhaal of gedicht te schrijven over (te) bang zijn. Een jury, met onder andere Tante Rikie en Gijs Jolink, beoordeelt de inzendingen en roept op 1 juli de prijswinnaars uit. De hoofdprijs is toegang tot de Zwarte Cross voor het hele gezin. Deelnemers kunnen hun inbreng voor 22 juni sturen naar webredactie@oostachterhoek.nl.

De festivalorganisator geeft aan dat angst de laatste tijd vaak de norm lijkt te zijn. Hier wil de organisatie graag een vuist tegen maken. De Zwarte Cross roept bezoekers op hun angsten overboord te zetten en in het diepe te springen. De Gelderse en Overijsselse bibliotheken willen hier graag hun bijdrage aan leveren. Het onderwerp van de schrijfwedstrijd is daarom gelijk aan het thema van de Zwarte Cross 'Vaak bu-j te bang'.

'Vaak bu'j te bange!' is een Achterhoekse uitdrukking en wordt regelmatig gebezigd om elkaar uit te dagen. 'Vrij vertaald betekent het thema zoveel als: maak je toch geen zorgen, spring eens in het diepe of no guts, no glory!', zo omschrijft de Zwarte Cross het zelf. Het festival is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli. En natuurlijk is Tante Rikies voorleesteam, bestaande uit bibliotheekmedewerkers uit de Achterhoek, weer actief in het Blagenparadijs

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden