Stichting Openluchtspel Hummelo ‘Het Enghuizen’. Foto: PR
Stichting Openluchtspel Hummelo ‘Het Enghuizen’. Foto: PR

Openluchtspel Hummelo 2017: De Jonges van de de Spalderkamp

Openluchtspel Hummelo 2017: De Jonges van de de Spalderkamp

HUMMELO - Dit jaar brengt Stichting Openluchtspel Hummelo 'Het Enghuizen' het stuk 'De Jonges van de Spalderkamp'. Noteer vast de data: 11, 12, 13, 18 en 19 augustus. De spelersgroep komt alweer wekelijks bijeen om samen te oefenen om zo in augustus een aantal bijzondere voorstellingen aan de Spalderkamp in Hummelo te verzorgen.

Nieuw dit jaar is een voorstelling op de zondagmiddag. De stichting hoopt hiermee tegemoet te komen aan de wens om zo het stuk te kunnen zien, zonder dat het 's avonds erg laat wordt. Ook de bouwploeg is al druk met het samenstellen en opbouwen van het decor. Bovendien wordt er weer gespeurd naar authentieke kleding, voertuigen et cetera. om alles geheel in de stijl van die tijd af te laten spelen. Kortom: alle voorbereidingen zijn gestart om het publiek in augustus weer een onvergetelijke middag of avond te bezorgen.

Het stuk 'De Jonges van de Spalderkamp', geschreven door Gerrit Voskes, speelt in de jaren '80 en vertelt het verhaal over een gezin waarbij moeder met drie zonen op de boerderij woont. Het gezin heeft naast de boerderij ook een loonbedrijf, maar de drie zonen zijn bovenal druk met hobby's waardoor de boerderij met loonbedrijf niet altijd op plek één staan. Moeder heeft haar zonen altijd verwend, maar gaat ervoor zorgen dat de jongens wat zelfstandiger en meer volwassen worden. De nieuwe bewoonsters die in de leegstaande woning naast de boerderij komen te wonen gaan een grote rol spelen in het leven van de drie zonen. Er zijn een aantal bijzondere gastrollen en een aantal situaties zijn herschreven, zodat het een 'Hummels' tintje heeft. Kortom een komisch, luchtig stuk, waarbij weer het nodige te lachen valt.

De locatie van het openluchtspel is dit jaar niet de vertrouwde binnenplaats bij de Grote schuur aan het einde van de Greffelinkallee. "Jarenlang mochten wij van deze schitterende locatie gebruik maken, maar dit jaar kunnen wij daar niet terecht. Het bestuur van het openluchtspel kwam hierdoor voor een uitdaging te staan. Gelukkig is een prachtige locatie soms dichterbij dan je denkt… De familie Garretsen, van 'de Melkeri-j' bood hun erf en locatie aan, waardoor wij ons wederom gelukkig prijzen dat we een locatie hebben waarbij we tegen een prachtige achtergrond het openluchtspel op kunnen voeren," aldus een bestuurslid. "Hemelsbreed verhuizen we slechts een klein stukje, waardoor we ervan overtuigd zijn dat we de kenmerkende sfeer van het openluchtspel in Hummelo weten te behouden!"

Tevens heeft het bestuur van het openluchtspel in Hummelo een aantal wijzigingen ondergaan. Na het stoppen van Gert-Jan Bos en Henk Tiecken, die zich beiden jarenlang voor het openluchtspel ingezet hebben, zijn Gerbrand Hilhorst, Jan Addink, Ferry Wenneker en Cindy Garritsen-Jansen toegetreden tot het bestuur. Samen met Gerrit Leusink, Leo Meijer en Carla Harenberg-Levers is het bestuur nu weer compleet en zijn ze vol energie met de organisatie voor de komende editie gestart.

De voorverkoop start half juli, voorverkoopadressen zijn Spar Janssen in Hummelo en Welkoop Toldijk. Ook via de site kunnen kaarten besteld worden: www.openluchtspel-hummelo.nl. Wie de facebookpagina 'liked', krijgt bericht wanneer de voorverkoop start, om op tijd te zijn voor kaartjes op de datum van voorkeur.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden