Deze vriendinnen genoten volop van het schaatsen op de baan van IJsvereniging Steintjesweide. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Deze vriendinnen genoten volop van het schaatsen op de baan van IJsvereniging Steintjesweide. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Voor het eerste in jaren grote ijspret

HENGELO - Het is IJsvereniging Steintjesweide gelukt om zondag 22 januari een aantal uren open te zijn. Vele schaatsliefhebbers vanuit de hele omtrek kwamen naar de Dijenborghsestraat in Hengelo om te genieten van het mooie ijs, de zon en de gezelligheid.

De weersvoorspellingen waren al een ruime week goed: een koude periode was in aantocht. Daarom pompten de vrijwilligers van de IJsvereniging het terrein vol water om de natuur zijn gang te kunnen laten gaan. Na een aantal koude nachten vergaderden de ijsmeesters zondagochtend vroeg over de kwaliteit van het ijs. Omdat het de minimale zes centimeter dik was, beslisten zij dat dit genoeg was om te kunnen schaatsen.
Bovendien besloten zij al om 10.00 uur de baan te openen voor het schaatspubliek en dat was een goede beslissing. De eerste liefhebbers kwamen al meteen om hun schaatsen onder te binden. Van jong tot oud genoot van de prachtig gladde baan die uit de wind en in de zon lag te glinsteren. De allerjongsten genoten van meeglijden op de slee of hadden schaatsjes met twee ijzertjes onder. De wat oudere jonge kinderen mochten al op één ijzer oefenen met of zonder stoel. Verder viel het op dat, ondanks het lange tijd ontbreken van natuurijs er fraaie ronden werden geschaatst. Een gezellige groep vriendinnen bond hun schaatsen onder om samen te schaatsen.
In de kantine was gelegenheid om even op te warmen en buiten stonden vrijwilligers klaar om broodjes met worst of hamburger en tosti's te bakken en zorgden zij voor warme chocolademelk en glühwein.
De paar gaten die ontstonden werden lang dicht gehouden. Toch moest de vereniging beslissen om de baan om 14.45 uur te sluiten. Jammer, maar het dooide te hard. Wel was het een geweldige schaatsdag geweest.


www.steintjesweide.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden