Oprichtster Jantje Remmelink en huidige tuinclubleidster Nel Albers bij de fraaie boog in de kleuren van Vrouwen van Nu. Foto: PR
Oprichtster Jantje Remmelink en huidige tuinclubleidster Nel Albers bij de fraaie boog in de kleuren van Vrouwen van Nu. Foto: PR

Tuinclub Vrouwen van Nu Steenderen bestaat 25 jaar

STEENDEREN - De Tuinclub Vrouwen van Nu Steenderen vierde dinsdag 11 oktober feestelijk dat zij 25 jaar bestaat. In de kantine van TC de Hellewei verwelkomde de voorzitster Nel Albers de aanwezige leden van de club, dat het afgelopen jaar is gegroeid van 26 naar 31 leden. In het bijzonder verwelkomde ze de drie leden van het eerste uur: Jantje Remmelink, Henny van Zadelhoff en Hermien Schieven.

Het was Jantje die 10 oktober 1991 het initiatief nam tot oprichting van de tuinclub. Zij kregen alle drie een leuke attentie. De tijd vliegt en de Tuinfluiters vliegen mee, Nel memoreerde een aantal van de activiteiten van de afgelopen jaren, zoals de jaarlijkse stekkenruil in het voorjaar bij Mientje Boer, bloemschikactiviteiten als de Paasworkshop, het maken van Kerstbloemstukken, teveel om op te noemen. Kijken in de tuinen bij elkaar, maar ook excursies naar tuinen en kwekerijen ver over de gemeentegrens.

Nel verwelkomde ook drie bestuursleden van Vrouwen van Nu, waaronder de voorzitster Wilma Aalderink. Wilma nam het woord en gaf aan dat het toch heel bijzonder is, dat er nog steeds mensen van het eerste uur zijn en zij sprak de hoop uit dat de Tuinfluiters nog lang mogen doorgaan. Nel had aangegeven dat zij wil stoppen als voorzitter. Wie wordt haar opvolger? Woensdag 23 november is de jaarvergadering, dan staat dit punt op de agenda. Wilma eindigde met een gedicht en een kaart waarmee door het bestuur de feestelijke taart voor deze middag werd aangeboden.

Ook Jantje Remmelink, initiatiefnemer in 1991 en eerste voorzitster nam het woord. Jantje vertelde dat ze als kind al een tuintje had. Jantje is nu 79, maar een tuin mocht, anders dan nu, geen geld kosten. Ze heeft altijd met liefde getuinierd, ook later toen Jantje in Steenderen op de klei kwam wonen. Ze verhaalde over de bloemstukken die de Tuinfluiters bij haar, in de kelder op de Kuilenburgerstraat maakten, er werd veel gelachen. Ze dankte Nel dat ze de afgelopen jaren de vaart er zo goed heeft ingehouden. Hierna werden taart en koffie/thee uitgedeeld, waarna de Tuinfluiters onder leiding van Nel een koffiekop en schotel veranderden in een prachtig herfststukje.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden