Wedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus. Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus HC1 wint van sterke tegenstander

Algemeen

HENGELO – Zondag 9 oktober genoot het publiek op de tribune van Sporthal de Kamp van mooie thuiswedstrijden van Handbalvereniging SV Quintus. Alleen de Dames C1 speelde uit, maar deze kwam wel met winst naar Hengelo terug. De Heren C1 haalden in de laatste tien minuten van de wedstrijd alsnog de winst binnen.

Quintus D1 trad aan op de vroege zondagmorgen om 9.00 uur tegen Duiven D1. Het begin ging gelijk op, maar Quintus bleek toch sterker. De verdediging stond redelijk goed, met als resultaat een 18-11 winst. Dames van Quintus D2 moesten tegen Huissen D2. Huissen was zeer fysiek, maar in de laatste vijf minuten werd de achterstand teruggebracht naar een verdiend gelijkspel, 8-8. De E1 moest tegen de koploper AES Arnhem E2. Mooi samenspel bracht het team op een voorsprong van 3-0. Door goed werk van de keeper, kwam de tegenstander maar weinig tot scoren. Met een ruststand van 3-1 begonnen ze aan de tweede helft. Ook hier weer mooi teamwork. Eindstand 9-6. Quintus HC1 speelde tegen AES (AAC en Swift) Arnhem HC1. De HC1 kon er tegen aan, het zou een pittige wedstrijd worden. AES kwam snel met twee doelpunten op voorsprong en dat gaven ze niet meer weg. In de rust stond het thuisteam achter. Tot een 9-9 op tien minuten voor tijd, waardoor Quintus er zelf in ging geloven. In een laatste eindspurt maakten zij er 11-9 van.

De Quintus Heren Senioren 1 speelden tegen Cabezota HS1 uit Enschede, uitslag 16-21. Quintus HS3 moest vandaag aantreden tegen de heren van Stormvogels. In een spannende wedstrijd liepen de heren van Quintus uit tot een marge van vier doelpunten, maar aan het eind van de wedstrijd kwamen de Stormvogels toch nog terug al kwam de eindstand 13-12 in het voordeel van Quintus. Heren 2 van Quintus speelden tegen Huissen HS2. Quintus vertrok niet goed uit de startblokken, maar de achterstand werd nog voor de rust teruggebracht tot 10-10. Na rust wisten de gasten uit Huissen één doelpuntje meer te maken, waardoor de punten niet in Hengelo bleven. Eindstand 16-17.

Het Quintus Dames C team moest aantreden tegen Blauw Wit in Sporthal 't Rikkenhage in Ruurlo. Op papier moest dit een makkelijke wedstrijd zijn, maar ze hadden het een paar keer toch wel moeilijk. Quintus bouwde een voorsprong op van drie doelpunten en kon dit tot het eind volhouden. Eindstand 7-10.