DoesburgseKadedagen uniek festival

De Doesburgse Kade als festivalterrein. Foto: PR
De Doesburgse Kade als festivalterrein. Foto: PR

DOESBURG - De DoesburgseKadedagen beloven een uniek festival te worden op en rond de IJsselkade en de vernieuwde Turfhaven en Passantenhaven in Doesburg op 24 en 25 september. Twee dagen feest met onder andere een grote markt met honderd kramen, zang, muziek, demonstraties, modeshows, wateractiviteiten en historische schepen aan de kade. Vertier voor jong en oud.

Op de Creatieve & Kunstzinnige markt staan veel creatieve en kunstzinnige kramen en het zal een uniek evenement zijn, waarbij creativiteit en kunstzinnigheid in elkaars verlengde liggen. Zowel voor de jongere als oudere bezoeker wordt er een mix aangeboden van handgemaakt en creatief design en juist deze mix maakt van de DoesburgseKadedagen een echte 'must see' market.

Streekproduktenmarkt en Foodtrucks bieden gezondheid en een weloverwogen levensstijl, maar toch genieten van het goede wat deze aarde te bieden heeft. Dat is de trend van deze tijd en met een goede selectie van de beste streekprodukten die zoveel mogelijk op biologische wijze worden geproduceerd en waar de prijs-kwaliteitsverhouding goed is, zal deze markt interessant zijn voor niet alleen de eindconsument, maar ook voor de betere koks en horeca-ondernemer die zich wil onderscheiden in deze culinaire markt.

Men hoeft zich geen moment te vervelen, omdat er een programma is vol met activiteiten. Overdag zal een aantal regionale dichters hun werk voordragen op de terrassen en Jan Vijn, de stadsdichter, heeft de regie hiervan in handen. Het VVV biedt vanaf hun stand op de kade een stadswandeling, een torenbeklimming en een huifkartocht aan. Gelieve in te schrijven bij de infokraam van het VVV. Er zullen diverse Kids Living Statues te bewonderen zijn. De meeste Doesburgse scholen doen hieraan mee, maar ook voor kinderen buiten Doesburg is er plaats. Diverse modezaken uit de binnenstad van Doesburg zullen een wervelende modeshow neerzetten met hun nieuwste wintercollectie. En net zoals vorig jaar, zal er een kindermodeshow zijn met outlet merkenkleding. Vormgevingswerkplaats de Lente, waar jongeren worden begeleid die afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zullen een indrukwekkende waterbaan maken.

Vanaf de bovenkade zullen er stroomversnellingen en watervallen zijn die eindigen op de benedenkade. Kinderen kunnen zich daar uitstekend vermaken en kunnen een eigen bootje in elkaar zetten en vervolgens te water laten. Op het open podium zal divers jong talent optreden, van solist tot opzwepende bands. Tevens zijn er sportactiviteiten op een sportpodium, waar tevens genoten kan worden van streetdance. De vrijwillige Doesburgse Brandweer zal een demonstratie om 17.00 uur geven. Verder kunnen kinderen en ook volwassen een uitdaging aangaan en proberen te lopen in supergrote waterballen. En voor mensen die het iets rustiger aan willen doen kunnen een rondvaart maken of één van de historische schepen bezoeken.

De markten zijn van 11.00 tot 17.00 u maar de andere activiteiten lopen door tot middernacht. Er zullen speciale bands vanaf 18.00 uur spelen die u graag op de been brengen.

De beste restaurateurs van Doesburg zullen u verrassen met hun unieke recepten en u zult tot in de late uurtjes op de kade vertoeven. Kortom een geweldig feest voor iedereen gedurende twee dagen.


www.doesburgsekadedagen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden