De uit Hengelo afkomstige enduro rijder Sjoerd Eskes zal in Letland zijn debuut maken.  Foto: Henk Teerink
De uit Hengelo afkomstige enduro rijder Sjoerd Eskes zal in Letland zijn debuut maken. Foto: Henk Teerink

Sjoerd Eskes klaar voor EK enduro Letland

Algemeen

Hengelo - Op 30 en 31 juli zal de omgeving van de Letse stad Ogre het strijdtoneel vormen voor het Europees Kampioenschap enduro. Tijdens dit tweedaagse evenement zal zowel mens als machine aan een ware uitputtingsslag onderworpen worden. Zo moeten de rijders beide dagen drie maal een ronde van 62 kilometer afleggen met daarin 9 klassementsproeven. De uit Hengelo afkomstige enduro rijder Sjoerd Eskes zal in Letland zijn debuut maken bij het EK in de E2 klasse met een KTM 450cc.

Eskes heeft dispensatie gekregen van de KNMV om deel te nemen in Ogre en zal uitkomen voor het enduro team van de Luchtmobiele Brigade. "Het is voor mij een geweldige kans om ervaring op te doen in het internationale rijdersveld. Door een schouderoperatie heb ik dit jaar helaas veel trainingstijd laten liggen maar gelukkig heb ik mij de afgelopen weken toch nog goed voor kunnen bereiden op de wedstrijd. Het niveau zal erg hoog zijn en door mijn geringe ervaring in het buitenland verwacht ik ook niet van betekenis te kunnen zijn in de uitslagen. Uitrijden is voor mij het belangrijkste!".

Afgelopen zaterdag trainde Sjoerd nog met mannen als Robin Holtmeulen, Wesley Pittens, Robin Nijkamp ect. Eskes is leergierig en krijgt af en toe tips van onder andere Pittens wat zeer nuttig is voor hem. Hij is blij om met jongens te kunnen trainen die al vele jaren actief zijn in de enduro wereld. Verder hoopt hij ook mee te mogen doen tijdens de EK enduro in Harfsen later dit jaar. Tevens zal hij mee rijden tijdens de ONK enduro wedstrijden die veelal in oktober, november en december worden gereden. In ieder geval zal hij wel starten tijdens de wedstrijden in Vorden 22 oktober en Zelhem 12 november die georganiseerd worden door de V.A.M.C. "de Graafschaprijders" en Z.A.M.C.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant