Autocross komt naar Toldijk. Foto: Autocross Online.nl
Autocross komt naar Toldijk. Foto: Autocross Online.nl

Toldijk nieuwe locatie voor Loenens Auto team

Algemeen

TOLDIJK - Vanaf 1978 organiseert het Loenens Auto team jaarlijks een Autocross. Deze vond 36 jaar achtereen plaats in het Veluwse dorp Loenen. Dit jaar wordt het evenement voor de eerste keer gehouden in het Achterhoekse Toldijk. Het is het bestuur gelukt om hier een terrein te vinden.

Het Loenens Auto Team zal dit jaar op 29, 30 en 31 juli weer een internationale KNAF wedstrijd organiseren die meetelt voor het RAMO kampioenschap. Nieuw in het programma is 'De 100 kilometer van Loenen'. Daarnaast wordt er op zaterdag de wedstrijd verreden welke meetelt voor de DJBC, Dutch Junior buggy kampioenschap van Nederland.

Wat is autocross?
Binnen de KNAF is autocross veruit de grootste sectie van autosport. De cross wordt verreden op een volledig onverharde ondergrond. In Toldijk is dat klei. Er bestaan diverse klassen waarin gereden kan worden en die zullen allen aanwezig zijn in Toldijk. Er zal gestreden worden van junior, standaard, toerwagen, verlaagde kevers tot eigenbouw waarbij de motorinhoud vrij is.

Programma vrijdag
Vrijdagmiddag zal het terrein om 12.00 uur open gaan waarna rond 16.00 uur de kidsmiddag begint. Daarin staan de kinderen en junioren centraal. Zo is er mogelijkheid voor de junioren om op de baan te trainen. Ook zullen er kleine V-bugs aan de start verschijnen welke hun eigen demo rijden. 's Avonds zal in de feestschuur een gezellige Hollandse avond worden gehouden.

Programma zaterdag
Zaterdag beginnen de wedstrijden. In de ochtend is er mogelijkheid tot een vrije training. Rond 12.00 uur start het wedstrijd programma. Op deze dag wordt dus ook gereden om het DJBC kampioenschap. Een nieuw onderdeel op de deze dag is 'De 100 kilometer van Loenen' een 'Endurance'- race waarin standaard auto's in totaal 100 kilometer moeten afleggen. De race is opgesplitst in een eerste gedeelte van zestig km en later op de dag volgt de resterende veertig kilometer. De wedstrijden worden afgesloten met de eerste finales en zo rond de klok van 21.00 uur zal er live muziek zijn in de feestschuur.

Programma zondag
Zondag zal het programma rond 10.00 uur starten en zullen de overige series worden verreden. Verwachting is dat rond 16.00 uur de eerste finales gestart zullen worden. Er wordt afgesloten met een spectaculaire 'Super, Super finale'. Daarin strijden alle nummers 1 en 2 uit de diverse klassen tegen elkaar in een race over twintig rondjes. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een '70'80'90-party in de feestschuur.

Wie nieuwsgierig is geworden naar dit spektakel, komt op 29, 30 of 31 juli naar de Wolfstraat, 7227 DP Toldijk.

Meer informatie
Neem voor meer informatie een kijkje op de website.


www.lat77.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant