Afbeelding

Dubbele winst Den Besten tijdens Pinksterraces in Oss

Algemeen

HENGELO/OSS - De Hamove-leden hebben zich tijdens het Pinksterweekend goed van voren laten zien op het Paalgraven-circuit in Oss. Joey den Besten won beide wedstrijden in de IRRC Supersport en Lesley ten Tusscher was twee keer te sterk voor de overige rijders in de BeNeCup Supersport. Daarnaast waren er meer mooie uitslagen te melden van de Hamove-coureurs.

In het IRRC Supersport pakte Joey den Besten een dubbele overwinning. De coureur van Performance Racing Achterhoek reed ijzersterk en was de snelle Tsjech Marek Cerveny twee keer in een rechtstreeks duel de baas. Den Besten gaat nu samen met Cerveny aan de leiding in het kampioenschap.

Jochem van den Hoek was in Oss voornamelijk ter voorbereiding op zijn deelname aan de Isle Man TT eind deze maand. Van den Hoek finishte in beide IRRC Superbike wedstrijden achter de Duitser Thomas Wendel als zesde. In de eerste manche werd de Kawasaki-coureur, die rijdt voor Performance Racing Achterhoek, in de laatste bocht geklopt door Wendel.

Hamove-lid Johan Fredriks werd de beste Nederlander in het IRRC en eindigde in beide wedstrijden als vierde. 'P4' zag Fredriks maar liefst vier op de Pinkstermaandag in Oss, want de Kawasaki-piloot eindigde ook als vierde in de beide BeNeCup Superbike wedstrijden. Op Vincent Lonbois stond geen maat in Oss. De Belg won maar liefst vier Superbike-wedstrijden op één dag! Ditzelfde deed de BMW-coureur ook al op de Varsselring in Hengelo GLD tijdens de eerste ronde van het IRRC kampioenschap. Lesley ten Tusscher gaf zijn sterke start van het seizoen 2016 een vervolg, door in beide BeNeCup Supersport wedstrijden als eerste finishen. In de eerste race won de coureur uit Almelo met een zeer grote voorsprong.

In de tweede manche kreeg hij tegenstand van Den Besten, die ook in deze wedstrijd aan de start stond. Het bleef tot de laatste ronde spannend, maar uiteindelijk won Ten Tusscher het duel. Kees Kentrop en Danny de Haas waren de sterksten in de beide Zijspanwedstrijden.
Marcel Zuurbier kwam in Oss ook vier keer in actie. In de Twin Trophy finishte Zuubier in de eerste race als tweede, maar na de tweede race mocht hij plaatsnemen op het hoogste ereschavot. Zuurbier eindigde als zevende en achtste in de BeNeCup Supersport. Jarno Onstenk eindigde twee keer net buiten het podium in de Classics. Voor Superbike-coureur Peter Schalken verliep het weekend teleurstellen. Schalken crashte in de trainingen, liep daarbij een schouderblessure op en kon ni et starten in de wedstrijden van maandag.

Op de zaterdag voor de Pinksterdagen werd de derde ronde van de OW Cup verreden op het TT Circuit in Assen. Cliff Kloots reed lange tijd aan de leiding in de driemans-kopgroep de NK SuperCup 1000 klasse. In de slotfase verloor Kloots het duel van Jaco Boonen en Rinze Luimstra, en finishte daardoor als derde. Een keurige prestatie van Kloots, want het was nog maar zijn derde race in de Superbike-klasse. Jarco Grotenhuis liet ook zijn tanden zien. Grotenhuis crashte stevig in Hengelo GLD, maar was er gewoon weer bij in Assen en reed ondanks een blessure naar een zesde plaats. Coen Bouwmeester pakte de overwinning in de NK SuperCup 600 categorie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant