Alwin Aalderink, Reinout Huetink en Ab Aalderink sluiten de deuren van De Steenuil.
Alwin Aalderink, Reinout Huetink en Ab Aalderink sluiten de deuren van De Steenuil.

Directeur Ab Aalderink sluit De Steenuil

Steenderen – Donderdag 9 juli sloot Openbare basisschool De Steenuil voor het laatst zijn deuren. Ook eindigde de bijzondere samenwerking tussen de basisscholen De Steenuil van de Stichting IJsselgraaf en De Akker van Stichting Gelderveste.

OBS De Steenuil werd twee jaar geleden te klein om met combigroepen te werken. De school zou met drievoudige groepen moeten gaan werken en lesgeven. In deze periode zou het nog twee jaar duren voordat De Steenuil zou gaan fuseren met de vier andere scholen: CBS De Akker, RK St. Joannesschool, St. Martinus in Baak en de voormalige basisschool in Olburgen.

Om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen heeft de school een samenwerking gezocht met CBS De Akker, ook een kleine school in Steenderen. Ook deze school zou met drievoudige groepen moeten gaan werken.
Met een unieke constructie hebben De Akker en De Steenuil leerlingen met elkaar uitgeruild, zodat zij twee jaar lang konden werken met combigroepen in plaats van drie leerjaren in één klas. Nu, na twee jaar gaat de fusie plaatsvinden. School/IKC De Pannevogel in Steenderen is in aanbouw.

De verhuizers hadden de schoollokalen al leeg gemaakt. De leerlingen verzamelden om 14.45 uur voor de laatste keer in de centrale hal van de school. "Het is een heel bijzonder jaar geweest," aldus directeur Jan van der Gaast. "Een bijzondere week, maar deze dag spant de kroon." Locatieleider Rick Wolsink vult hem aan: "Een sluiting is natuurlijk eigenlijk niet leuk, maar de nieuw school is geweldig. Jullie hebben vorige week een fantastisch feest gehad en allemaal een steenuiltje mee gekregen.

Rick Wolsink en Jan van der Gaast bedankten de vrijwilligers, leden van de ouderraad, medezeggenschapsraad, de leerkrachten, ouders, een overblijfoma en vrijwilligers voor alle medewerking.
In het bijzonder werd Ab Aalderink in het zonnetje gezet. Hij staat als de directeur bekend, omdat hij zich verantwoordelijk voelt voor de tuin, de binnenboel, de alarminstallatie en nog veel meer. Hij kreeg een wit petje en een oranje T-shirt.
Om even na drie uur ging iedereen naar buiten, behalve de kinderen. Die werden door Rick Wolsink en Jan van der Gaast de school uit gegooid. Gelukkig stond daar een fraaie bank met zachte kussens om de kids op te vangen. Het lied 'Dit is het einde dat doet de deur dicht' schalde over het plein.

Meester Jan liet het doek vallen en deed de eerste deur dicht. De tweede deur werd gesloten door de oudste leerling Alwin Aalderink, inderdaad kleinzoon van, de jongste leerling Reinout Huetink en buurman en directeur van de school Ab Aalderink de school. Met het lied van Normaal 'Ajuu, de mazzel!' kreeg iedereen een hand of highfive bij de poort om naar huis te gaan. Het is vakantie.
"Alle goeds voor iedereen en veel plezier op De Pannevogel."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden