Vierde divisie turnsters van Achilles. Indy (derde van links) behaalde zilver. Foto: PR
Vierde divisie turnsters van Achilles. Indy (derde van links) behaalde zilver. Foto: PR

Zilveren medaille voor Indy Hoftijzer

Algemeen

HENGELO/WINTERSWIJK - Via de radio en de tv werden de weerberichten in de gaten gehouden, want het zou immers gaan sneeuwen. En het advies was: blijf thuis als je er niet uit hoeft te gaan. Maar voor de eerste plaatsingswedstrijd bleven de meisjes 4e divisie van de Gymvereniging Achilles niet thuis. Zij gingen op weg naar de turnhal in Winterswijk. Gelukkig was er nog geen sneeuw te zien.

In de eerste wedstrijd mochten Lisa Klein Bramel en Isa Sessink de nieuwe turnoefeningen laten zien. Zo gaat dat als je een jaar ouder wordt. Op naar de keuze oefenstof waarbij je per onderdeel: sprong, brug, balk en vloer aan verschillende eisen moet voldoen. Deze worden nog niet allemaal behaald maar in de trainingen wordt dan ook nog volop geoefend. Lia en Isa wisten zich goed staande te houden in het deelnemersveld. Lisa behaalde op sprong en vloer haar hoogste scores, op vloer wist ze een mooie oefening neer te zetten. Isa wist op balk en vloer mooie punten te behalen door heel netjes en strak te werken.

In de tweede wedstrijd kwamen Mirte Timmerije en Indy Hoftijzer aan de beurt. Mirte haar eerste wedstrijd bij pupil 2 D1, reuze spannend vond Mirte het. Ze was best nerveus omdat ze alles nog niet helemaal onder de knie heeft. Maar ze turnde een mooie wedstrijd waarbij voor sprong een score was van 11.450 en op brug maar liefst 12.650. Toen viel de spanning een beetje weg en vielen vloer en balk voor haar doen een beetje tegen. Maar de volgende wedstrijd heeft Mirte een mooie uitdaging om hogere punten te scoren.
Indy komt ook uit in de pupil 2 D1. Ze begon de wedstrijd met de sprong. De eerste sprong was een overslag over de kast. De tweede een salto met een klein hupje na. Bij het volgende onderdeel de brug liet Indy wat punten liggen. De opsprong naar de hoge ligger ging niet vloeiend genoeg, aldus Indy zelf. Ze deed wel voor de eerste keer de achterover salto aan het eind van de oefening, wat nog wel een beetje spannend was maar best goed ging. Dan de balk, altijd weer spannend, een klein beetje onbalans kan er al voor zorgen dat je eraf valt. Indy turnde dit keer een superstrakke, nette oefening op de balk. Ze eindige zelfs als eerste op dit onderdeel en liet de concurrenten ver achter zich. De laatste oefening op de vloer ging ook erg netjes. Sierlijk turnde ze van de ene kant van de vloer naar de andere kant en liet een paar mooie sprongen, radslagen en handstandoverslagen zien. Het leverde haar een knappe derde plek op dit onderdeel. Dit alles samen bracht haar uiteindelijk in het eindklassement naar een tweee plek en de zilveren medaille. Van harte gefeliciteerd. Op naar de tweede plaatsingswedstrijd op 4 februari in Doetinchem.

Op weg naar huis met een mooie medaille voor Achilles, bleek er een pak sneeuw te zijn gevallen. Het was bar en boos op de terugweg, dus voorzichtig naar huis. Maar de turnsters hadden wel fijn hun eerste wedstrijd geturnd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant