Grote vreugde bij de spelers van Keijenburgse Boys, dat na één jaar in de vijfde klasse met de titel op zak terugkeert naar de vierde klasse. Foto: Luuk Stam

Grote vreugde bij de spelers van Keijenburgse Boys, dat na één jaar in de vijfde klasse met de titel op zak terugkeert naar de vierde klasse. Foto: Luuk Stam

Keijenburgse Boys is kampioen: ‘Wij horen in de vierde klasse’

Sport

Na winst bij Wolfersveen (0-3) kon zondag een Keijenborgs feestje losbarsten

Door Luuk Stam

WOLFERSVEEN – Alles was vooraf klaar voor een feestje en dat feestje komt er deze zondagmiddag ook. Eén punt had Keijenburgse Boys in de uitwedstrijd tegen middenmoter VV Wolfersveen nodig om het kampioenschap in de vijfde klasse C binnen te slepen. Het worden er drie, want de gasten uit Keijenborg winnen in stadion ‘De Stikke Bocht’ met 0-3. En dus knalt rond de klok van drie het vuurwerk, gaan oranje rookwolken de lucht in en kan de ingehuurde open bus ook daadwerkelijk versierd worden.

Met de titel op zak keren ‘de Boys’ na één jaar op het laagste niveau van het amateurvoetbal komend seizoen terug in de vierde klasse. Een titel die de Keijenborgers van ver zagen aankomen, want in 21 wedstrijden wisten ze maar liefst 19 keer te winnen. Voor nummer twee Etten is de achterstand – nu twaalf punten – niet meer in te halen, met nog drie competitiewedstrijden te gaan is de kampioen bekend. “Na de degradatie van vorig jaar is dit het mooiste dat ons nu kon overkomen”, zegt de Keijenborgse routinier Tim Pape (36). 

Ontlading
Hij noemt het kampioenschap dik en dik verdiend. “We zijn weinig in de problemen geweest”, klinkt het. “We hebben niet vaak gescoord, wel vaak gedomineerd. Dit moest gewoon gebeuren. Wij horen niet thuis in de vijfde klasse, wij horen in de vierde klasse. Toch is er wel een soort van ontlading. Ik denk dat iedereen vooraf alsnog gespannen was, ikzelf ook. Op zo’n dag check je ’s ochtends toch een keer extra of alles in je tas zit, kijk je nog eens een keer extra op de klok, je leeft er echt naartoe. Dat het dan nu gelukt is, dat is geweldig.”

De wedstrijd in Wolfersveen trok zo’n 400 toeschouwers, waarvan het overgrote deel uit Keijenborg. “Het is prachtig hoe het publiek bij thuis- én uitwedstrijden achter ons staat”, zegt Pape, die voor de wedstrijd met zijn medespelers een filmpje met succeswensen van vele bekenden te zien kreeg. “Er kwamen heel wat mensen voorbij, bijvoorbeeld ook Immer Hansi (schlager- en après-skiartiest met flink wat fans in Keijenborg, LS) wenste ons succes. Dat was een hele mooie manier om ons nog een stukje scherper te krijgen.”

Snelle goal
Dat het kampioenschap deze zondag al welhaast ingecalculeerd was, blijkt ook uit het feit dat de DJ en een zanger voor het feest na afloop in Keijenborg al geregeld waren. “Maar ergens toch ook met in het achterhoofd van: het kan ook gewoon misgaan”, zegt keeper Björn Grotenhuys (28), die zijn team in Wolfersveen echter al binnen enkele minuten op een 0-1 voorsprong zag komen. “Zo’n snelle goal maakt het dan wel een heel stuk gemakkelijker.”

Bij rust was het al 0-2, spannend werd het geen moment meer. “Het was haast saai, geen echte kampioenswedstrijd, maar beter zo dan dat je hier verliest”, zegt aanvoerder Dion Goossens (33), die in de vierde klasse een pittig seizoen verwacht, al kreeg zijn team in de vijfde klasse maar dertien tegengoals. “We stonden dit jaar goed, maar de aanvallers die je straks tegenkomt, zijn wel van een ander niveau. We gaan het zien. Nu eerst een feestje vieren.”

Daar kijkt ook Lars Menting (21) naar uit. “Kampioen, dat voelt goed!”, zegt de middenvelder, die met twaalf doelpunten voorlopig clubtopscorer is. Ook hij ziet de kracht in het collectief. “Ons positiespel is goed, ik denk dat we wedstrijden met 90 procent balbezit hebben gehad”, zegt Menting. “In de vierde klasse zullen we misschien wat minder aan het voetballen toekomen, maar we gaan niet de lange bal spelen, we willen het ook daar voetballend proberen. En dan hopen dat we onderin weg kunnen blijven.”

Derby
Björn Grotenhuys heeft er alvast vertrouwen in. “Als net als dit seizoen iedereen fit is, dan kom je met deze ploeg een heel eind”, stelt de keeper, die zag hoe in de slotfase van vorig seizoen enkele sterkhouders de cruciale wedstrijden moesten missen door blessures. “Met alle jongens erbij zie ik ons gewoon als een stabiele vierdeklasser. Het zou mooi zijn als we clubs als Basteom en HC’03 weer treffen. Met een beetje geluk ook Pax, als zij niet promoveren (Pax kan zich nog plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, LS). Dat gun ik ze overigens wel, maar het zou zo mooi zijn als die derby terugkomt.”

Dat die kans nu aanzienlijk is, gaan de Keijenborgers hun buren deze middag gelijk even duidelijk maken. De terugreis met de open bus gaat dwars door Hengelo. Tim Pape kan ervan genieten, al is het onzeker of hij nog op het veld zal staan áls die derby er weer komt. “Of ik doorga, daar ben ik nog niet over uit”, zegt de 36-jarige, die al zo’n zeventien jaar in het eerste speelt. “Sinds zeven maanden heb ik een kleine, dat is óók geweldig. Maar ik vind het spelletje zo mooi. En dit team, wij zijn vrienden van elkaar, hebben samen grote schik, iedere week is weer feest. En vanavond helemaal, we gaan door tot in de late uurtjes.”

Het kampioenschap is binnen, aanvaller Jelmer Overbeek viert het feestje samen met routinier Tim Pape. Foto: Luuk Stam
Grote vreugde bij de spelers van Keijenburgse Boys, dat na één jaar in de vijfde klasse met de titel op zak terugkeert naar de vierde klasse. Foto: Luuk Stam

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant