Afbeelding
Foto: PR

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren?

Partnerbijdrage

Ga je een dagje uit of heb je een belangrijke afspraak op de planning staan? Dan kan het praktisch én voordelig zijn om een auto te huren. Met de auto bepaal je zelf wanneer je vertrekt, is de reistijd vaak korter en ben je vaak goedkoper uit als je met meerdere personen reist. Ben je benieuwd vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren? Hieronder vind je alle belangrijke informatie op een rijtje.

Minimale leeftijd om een auto te huren

De leeftijd waarop je een auto mag huren is afhankelijk van het autoverhuurbedrijf. Veel bedrijven hanteren een minimale leeftijd van 21 jaar. Bij andere bedrijven – zoals Autohopper – kun je echter al vanaf 18 jaar een auto huren. Uiteraard moet je wel beschikken over een geldig rijbewijs. Daarnaast is het mogelijk dat het autoverhuurbedrijf bepaalde voorwaarden stelt als je 21 jaar of jonger bent of als je je rijbewijs korter dan één jaar hebt.

Welke voorwaarden kan een autoverhuurbedrijf stellen?

Als je jonger bent dan 21 jaar of je rijbewijs korter dan één jaar hebt, kan een autoverhuurbedrijf bepaalde voorwaarden stellen. Zo is het mogelijk dat je je eigen risico niet kunt afkopen. Mocht je schade veroorzaken aan de huurauto of een andere auto, dan is het bedrag dat je aan eigen risico moet betalen dus wat hoger dan wanneer je je eigen risico hebt afgekocht. Lees van te voren goed alle voorwaarden voordat je een auto huurt.

Extra kosten als je jonger bent dan 21 jaar?

Sommige autoverhuurbedrijven rekenen extra kosten als je jonger bent dan 21 jaar of je rijbewijs korter dan één jaar hebt. Bij Autohopper is dit niet het geval. Het enige verschil is dat je het eigen risico niet kunt afkopen. Uiteraard ben je wel gewoon all-risk verzekerd en zit er een limiet aan het bedrag dat je eventueel aan eigen risico zou moeten betalen. Het is belangrijk om te informeren naar dit bedrag. Zo kom je niet achteraf voor vervelende verrassingen te staan.

Welke auto en waar ga je huren?

Welke auto je gaat huren is afhankelijk van een aantal factoren. Bedenk wat je bestemming is, hoeveel mensen je mee wilt nemen en wat voor auto je fijn vindt rijden (automaat of schakel). Misschien vind je het fijn om een compacte auto te huren die je makkelijk kunt parkeren of wil je graag een auto huren die lijkt op de auto waar je eerder in gereden hebt. Afhankelijk van jouw locatie zoek je op de website van Autohopper, tik bijvoorbeeld in Autoverhuur Den Bosch en je komt op de juiste pagina terecht. Bel eventueel naar het autoverhuurbedrijf om te vragen naar de opties en bijbehorende prijzen. Goede reis gewenst!

Dit artikel wordt u aangeboden door Autohopper. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden