Foto: PR
Foto: PR

Samen ontdekken: Kliederkerk brengt families bijeen

Religie

HENGELO - Op zondagmiddag 3 maart opent de Remigiuskerk aan de Kerkstraat 42 in Hengelo haar deuren voor een nieuwe editie van Kliederkerk. Maar wat houdt Kliederkerk precies in?

Kliederkerk is een gezellige zondagmiddag vol creativiteit en activiteiten, gericht op het samen als gezin ontdekken van de betekenis van Bijbelverhalen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de gezamenlijke geloofsgemeenschappen in Hengelo en Keijenborg, en zijn het resultaat van de inzet van enthousiaste vrijwilligers. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Kliederkerk niet alleen voor kinderen bedoeld, noch draait het enkel om knoeien. Het is een evenement voor het hele gezin, waar zelfs grootouders, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom zijn. 

Een Kliederkerk duurt twee uur en bestaat uit drie onderdelen: Samen vieren, samen ontdekken en samen eten. Het begint met het vertellen van een Bijbelverhaal, gevolgd door een kort moment van viering waarbij deelnemers delen wat ze hebben gedaan, beleefd of gemaakt. Daarna kunnen deelnemers gedurende een uur kiezen uit verschillende creatieve en actieve activiteiten. Het laatste half uur wordt gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje.

De eerstvolgende Kliederkerk vindt plaats op zondagmiddag 3 maart in de Remigiuskerk in Hengelo. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Schepping’. De deuren openen om 14.15 uur, waarna om 14.30 uur wordt gestart met een introductie van het thema en de verschillende activiteiten. 

Om deel te nemen wordt aangeraden om vooraf aan te melden via e-mail naar kliederkerkhengelokeijenborg@gmail.com of door contact op te nemen met Gerry Spekkink op 06 - 471 536 10.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant