Shervan overhandigt zijn bedankje aan Erika Kuik. Foto: Jos Lohuis

Shervan overhandigt zijn bedankje aan Erika Kuik. Foto: Jos Lohuis

Shervan bedankt De Kei en Steenderen

Maatschappij

STEENDEREN - Donderdag 16 november kwam Shervan Mustafa langs bij De Kei in Steenderen om de vrijwilligers te bedanken voor alle ondersteuning die hij bij zijn integratie in Nederland heeft ervaren. Aanleiding is zijn recente verhuizing naar Zutphen.

Acht jaar geleden kreeg Shervan een woning in Steenderen toegewezen. Integreren in een klein dorp, met een vreemde cultuur, terwijl je de taal niet spreekt, bleek lastig. Tot hij Geert Postma, toenmalig voorzitter van Stichting Welzijn Steenderen, tegen het lijf liep. Geert vroeg hem om te helpen de slaapkamer van de Sint in De Kei in te richten en de volgende dag mocht hij meedoen als Hulppiet bij de intocht. Zo vond hij zijn weg naar De Kei en kon hij daar actief zijn steentje bijdragen. Nu kijkt Shervan daar met dankbaarheid op terug. “Ik durfde niet zelf naar buiten, het was een soort muur.”

Binnen De Kei hebben vrijwilligers Shervan geholpen om een geschikte opleiding te vinden, kreeg hij huiswerkbegeleiding, liep hij ministages om het Nederlands en de Nederlandse gebruiken te leren kennen en kon hij deelnemen aan allerlei activiteiten, ook in het dorp.

Tijdens een gezellige bijeenkomst donderdag 16 november, met zelfgebakken appeltaart, vertelt Shervan hoe belangrijk dit alles voor hem is geweest en biedt hij De Kei als cadeau een fotocollage aan waarin een deel van deze ervaringen te zien zijn. De fotocollage hangt inmiddels voor iedereen zichtbaar in De Kei naast de ruimte van het Sociaal Team. Wilma Aalderink bood hem namens Stichting Welzijn Steenderen een bos bloemen aan en wenste hem veel succes.

Shervan is inmiddels officieel Nederlands staatsburger geworden en werkzaam bij de gemeente Bronckhorst als Cultuurverbinder en consulentondersteuner en is daar zeer op zijn plek.

Foto:  Jos Lohuis
Foto:  Jos Lohuis
Foto:  Jasper Geurts
Foto:  Erika Kuik

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden