Behoeft de foto nog een nadere omschrijving …? Goed en gezellig was het! Foto: Margo van Steen?

Behoeft de foto nog een nadere omschrijving …? Goed en gezellig was het! Foto: Margo van Steen?

Varen in Friesland

Maatschappij

STEENDEREN – Met de busmaatschappij was een aantal opstapplaatsen voor de dagtocht van de Zonnebloem-afdeling Steenderen afgesproken. Dinsdag 14 juni werd een aantal gasten in Toldijk opgehaald om daarna in Steenderen deelnemers in te laten stappen. De groep die in Baak instapte maakte het gezelschap van gasten en vrijwilligers compleet, de rit naar Friesland kon beginnen. Sneek was het doel; daar wachtte een rondvaartboot om de deelnemers mee te nemen door een stukje van het Friese landschap.

De buschauffeuse koos voor een toeristische route, het begin van het genieten. Eenmaal aangekomen in Sneek werd de overstap naar de boot gemaakt voor een tocht van zo’n drie uur over het water. De deelnemers kregen een lunch aangeboden. Na zo’n lange rit was er behoefte aan wat vocht. Men liet zich de geserveerde soep dan ook goed smaken.

Hoewel wat winderig, een jasje was soms nodig, was het goed toeven op het achterdek. Met hulp van de vrijwilligers nam een deel van de gasten de hindernis van het trapje om het windje door de haren te laten waaien en te genieten van het zonnetje.
Binnen en buiten was het gezellig en men genoot van de tocht en van elkaars gezelschap.
Zoals men dan zegt: ‘moe maar voldaan’ werden de deelnemers na een rit over de snelweg weer afgezet bij hun opstapplaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden