Ben Derksen, vestigingsleider van Van Raaij-Bosman groenverzorging in Hengelo. Eigen foto

Ben Derksen, vestigingsleider van Van Raaij-Bosman groenverzorging in Hengelo. Eigen foto

Van Raaij-Bosman groenverzorging bij Bedrijven Kring Bronckhorst

Economie

HENGELO – “Dit jaar sloot Van Raaij-Bosman groenvoorziening zich aan bij de Bedrijven Kring Bronckhorst”, vertelt de sinds 16 april 2021 in dienst getreden vestigingsleider/bedrijfsleider Ben Derksen.

Door Liesbeth Spaansen

Om meer bekend te raken met het werkgebied van Van Raaij-Bosman is het lidmaatschap van de Bedrijven Kring Bronckhorst een passende stap. “Jan Bosman was al lid van de BKB”, weet Ben, die de eerste BKB-vergadering achter de rug heeft. “Dat was gezellig. Ik ben met een aantal ondernemers in gesprek geraakt. Je leert ze beter kennen door ook met de activiteiten mee te doen. De Rally en het Running Dinner spreken me aan. Ik denk dat het beter is om meer lokaal te gaan doen, bijvoorbeeld een auto laten repareren of een mobiele graafmachine inhuren.”

Kennismaken met Ben Derksen
Ben (64), geboren en getogen in Lathum, verhuisde op zijn 23ste naar Duiven waar hij nog steeds woont. Hij is samenwonend en heeft drie dochters. Ben is al jaren actief als voorzitter van een vereniging in Lobith.

Op de Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School (MBCS) leerde Ben het groenvak kennen. Hij kan terugkijken op een behoorlijke staat van dienst in de sector. Na zijn eerste werkgever Gebroeders Hermsen in Westervoort, werkte Ben veertien jaar bij De Enk in De Steeg. “Ik begon als voorman en eindigde als hoofduitvoerder.” Vervolgens kon hij als bedrijfsleider buitendienst bij Liemers Hendriks groenvoorziening verder, om daarna als ambtenaar in de gemeente Rijnwaarden, later fusiegemeente Zevenaar deze taak te vervullen. Hij was als Coördinator Uitvoering en verantwoordelijk voor de aansturing van de buitendienst totaal ongeveer zeventig man in het groen, grijs en de riolering.

“Met Maarten van Raaij had ik al langer contact. Hij benaderde me vorig jaar voor iets anders, maar vroeg terloops of ik een goede vestigingsleider wist voor Hengelo. Uiteindelijk mocht ik deze taak zelf aanvaarden”, lacht hij trots, zittend in zijn kantoor. “Ik ga het bedrijf hier in Hengelo meer op de kaart zetten. De streek is geweldig en de sfeer gemoedelijk.”

Van Raaij-Bosman
In 1990 richtte Hans van Raaij in Boven-Leeuwen Van Raaij groenverzorging op. Bosman Groenspecialisten van Jan Bosman aan de Kervelseweg 23 in Hengelo is al vanaf 1979 een begrip in de omgeving. In 2019 ontstond Van Raaij-Bosman na de overname door Van Raaij van de tak groenverzorging van Jan Bosman die zelf verder is gegaan met Bosman Groenkwekerij.

De overname in Hengelo was een wens van Van Raaij. “Doordat in deze omgeving klussen waren aangenomen, moesten de medewerkers soms wel twee uur heen, en weer terug rijden”, weet Ben Derksen. “Nu worden de klussen in deze omgeving door mensen van hier gedaan.”

Van Raaij-Bosman wil uitgroeien tot een middelgroot groenbedrijf. “We richten ons op de particuliere markt, naast de bedrijven, instellingen en de openbare markt”, legt Derksen uit. Van Raaij-Bosman heeft nu een bezetting van vijftien medewerkers. “We willen meer personeel werven. Dat is heel erg moeilijk, maar zonder personeel kun je niet groeien.”

Van Raaij-Bosman is onder andere gecertificeerd volgens de CO2 prestatieladder en de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). Het bedrijf wil een goede werkkring bieden aan al haar medewerkers, met goede arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden, maar ook goede faciliteiten, gereedschap en materieel, cursussen en opleiding. “We hopen door de optimale expertise ook dat klanten zich langdurig aan ons willen binden. Naast grote projecten van waterbedrijf Vitens, Waterschap Rijn en IJssel met waterzuiveringsgebieden en stations bij gemalen, terreinen rond rouwcentra en crematoria van Dela en het bestek onkruidbeheersing op verharding bij de gemeente Bronckhorst voor de onkruidbestrijding op de stoepen, hebben we ook opdrachtgevers uit de buurt, zoals ProWonen, Staja en Goma.”

Omdat het huidige onderkomen aan vervanging toe is, zijn er verregaande plannen om een nieuwe loods met kantoorruimte te realiseren. De hoop is nog dit jaar te starten met bouwen. “Met de nieuwbouw krijgen we ook een andere uitstraling”, is Ben beslist.


vanraaijbosmangroenverzorging.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden