Emeke Buitelaar maakte met Anton Heyboer een aantal unieke etsen. Foto: PR

Emeke Buitelaar maakte met Anton Heyboer een aantal unieke etsen. Foto: PR

Magische expositie bij Bij de Rode Beuken

Cultuur

TOLDIJK - Bij de Rode Beuken, Schiphorsterstraat 16 in Toldijk is dit jaar voor het eerst een expositie locatie tijdens de Kunst4daagse Bronckhorst. Van 9 tot en met 12 mei zijn de deuren geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Bezoekers krijgen de kans om op deze bijzondere locatie prachtige kunstwerken te bewonderen van de getalenteerde kunstenaars Emeke Buitelaar, Ceciel Thuijs, Jeannette Bijenhof en Yvon Bilderbeek.

Bij de Rode Beuken staat bekend als een locatie waar bezoekers een magische ervaring kunnen beleven, en deze keer is geen uitzondering. “Zodra je het erf oprijdt van Bij de Rode Beuken kom je in een andere wereld. Een plek die warmte, ruimte, geborgenheid en verbinding uitstraalt,” zeggen Lara en Hélène, de gastvrouwen van Bij de Rode Beuken. “Het is alsof je door een onzichtbare poort gaat, waarbij je door de beuken welkom wordt geheten. Ze laten je landen op de plek. Net zoals ze bij het weggaan de poort weer achter je sluiten.”

Een van de hoogtepunten van de expositie is het werk van Emeke Buitelaar. Zij exposeert met haar eigen werk, mozaïeken en een aantal unieke etsen die ze in samenwerking met Anton Heyboer heeft gemaakt. Deze etsen worden speciaal ter ere van het 100-jarig jubileum van kunstenaar Heyboer tentoongesteld. De etsen zijn uit liefde voor Emeke door Anton ook met haar naam ondertekend ondertekent als eerbetoon aan hun langdurige vriendschap. Deze etsen zijn nergens anders verkrijgbaar en als collectors items een bijzondere toevoeging aan iedere kunstcollectie. Na de Kunst4daagse blijft een permanente selectie van Emeke haar werk en dat van Heyboer bij Bij de Rode Beuken tentoongesteld. 

Om de magie van de locatie en de kunst intens te ervaren, exposeert Emeke vier speciale doeken in een ronde houten cabin in de Elemententuin. De doeken vertegenwoordigen de vier windrichtingen en vormen een bijzondere beleving om de diepere boodschap die in het werk schuilt te ontdekken. De beelden bieden inspiratie en werken als een spiegel voor wie daarvoor openstaat. De kunstcollectie bij Bij de Rode Beuken biedt bezoekers van de Kunst4Daagse Bronckhorst de mogelijkheid een unieke kunstervaring mee naar huis te nemen.


Bij de Rode Beuken,
Lara Abbink

06-41914962

info@bijderodebeuken.nl

www.emeke.nl

Een van de etsen die Emeke Buitelaar samen met Anton Heyboer maakte. Eigen foto
Werk van Emeke Buitelaar. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant