Dichter Helma Snelooper. Foto: Marion Steur
Dichter Helma Snelooper. Foto: Marion Steur

Klink & kunst op de Klevenhorst 2024 gaat van start

Cultuur

HUMMELO - Van Pasen tot Pinksteren is landgoed Enghuizen het toneel van de KUNSTwandelroute Hummelo. Dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang is het er zes weken lang genieten van kunst en natuur. Een prachtige route van ongeveer vier kilometer met 33 kunstwerken langs onverharde wandelpaden.

In diezelfde periode bruist het op de Klevenhorst, de uitspanning halverwege de route. Op de Klinkplek organiseert het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders elke zondagmiddag liveoptredens met poëzie en muziek. Buiten de optredens om zijn er altijd gedichten van eerdere jaren te lezen en via de QR-code kom je bij videobeelden van Nedersaksische gedichten. 

Doordeweeks zijn er kunstworkshops van Amphion, deze vinden plaats in en om de schuur. Het programma is elke week anders en er is voor elk wat wils.
Poëzie en muziek op de Klinkplek, zondag 31 maart 13.30 tot tot 15.30 uur. Gedichten van Helma Snelooper (komt uit Hummelo, woont in Amsterdam en Marion Steur uit Doesburg. Muziek van Amestyr (harp, cello en zang) uit Bredevoort.
Houtbewerken, woensdag 3 april, 14.30 tot 16.00 uur. Het Beeldhouwerscollectief geeft een demonstratie houtbewerken. Kom ook een wandelstok of een uiltje snijden. (Klein)kinderen vanaf acht jaar ook welkom.
Spin en Verf je eigen draad, donderdag 4 april, 14.00 tot 15.30 uur. Petra Uphoff is een grootmeester met handspindel en schapenwol. Ze brengt iedereen de eerste beginselen bij. Na het spinnen worden de draden geverfd met behulp van zonlicht.

Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd. En weer of geen weer, de schuur is altijd de plek voor koffie, thee en wat lekkers. Wees welkom! Op de Klinkplek kan iedereen aanschuiven. Bij de kunstworkshops is het aantal plekken beperkt en is aanmelden verplicht via www.amphion.nl/klevenhorst.

Houtbewerken. Foto: Gerda Ellenkamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant