Werk van Rob Kwist is te zien in de Kapel van Bronkhorst. Eigen foto
Werk van Rob Kwist is te zien in de Kapel van Bronkhorst. Eigen foto

Kwist-groep exposeert in de Kapel

Cultuur

BRONKHORST/ZUTPHEN – De expositie van Rob Kwist, Odette Harten, Diny Keyzer-Steenblik en Ali Klompenhouwer-Harmsen in de Kapel van Bronkhorst is op zaterdag 2 en zondag 3 april. De kunstenaars heten belangstellenden welkom van 11.00 tot en met 17.00 uur.

Rob Kwist
Zonlicht in de achterkamer, een kat die ligt te spinnen in een oude fauteuil, een boekenkast of een keukenstoel. Voor de Zutphense schilder Rob Kwist zijn het de gewone dingen die het doen. Een gewoon interieur of een alledaags stadsgezicht zijn in staat zijn schildersdrang te prikkelen. Dat is overigens niet verwonderlijk, want Kwist is een schilder die vasthoudt aan een traditioneel schilderkunstig recept. Daarin vindt hij voldoende aanknopingspunten en uitdagingen om tot schilderen te komen. Kwist concentreert zich op schildertrant, penseelvoering, kleurgebruik, ordening van de compositie, clair-obscur en stemmingsvolle benadering van het onderwerp. Voor zijn onderwerpen blijft hij dicht bij huis. Hij heeft geen grote thema’s nodig. Zijn ambachtelijke vaardigheid en uitgesproken voorkeur voor figuratie vormen een solide basis waarop hij eindeloos voort kan bouwen.

Odette Harten
In al haar handelen is Odette Harten uit Gorssel gedreven, zo ook in haar schilderijen. Sinds 1995 werkt ze met olieverf bij Rob Kwist van wie ze de kneepjes van het vak geleerd heeft. Ze werkt snel en kleurrijk en haar thema’s zijn divers. Zij maakt iets moois en ervaart de levenskracht. Dat maakt voor haar het leven goed.

Dini Keyzer-Steenblik
Dini Keyzer-Steenblik schildert met olieverf klassieke en moderne kunst. Afgelopen jaar heeft ze zich vooral toegelegd op het schilderen van groente. Ze schildert sinds drie jaar bij Rob Kwist en dat bevalt haar goed. Ze heeft er veel geleerd. Dini exposeert ook in de maand oktober in de kapel van Bonkhorst.

Ali Klompenhouwer-Harmsen
Naast haar kleurrijke bloemenschilderijen verrast Ali Klompenhouwer-Harmsen ook met schitterende stadsgezichten. Ze schildert met olieverf en gebruikt ook andere materialen zoals jute, stokjes en dergelijke. Ze schildert acht jaar bij Rob Kwist. Ali vindt dit een bijzonder leerzame avond. Fleur en kleur is wat haar bijzonder aanspreekt. In de eerste week van augustus exposeert zij ook in de Kapel van Bronkhorst.

De Kwist-groep toont gezamenlijk hun onze schilderijen die aan iedereen veel kijkplezier bieden. Hun thema’s zijn divers en steeds met een expressieve uitstraling. Ze laten aan de kijkers nog veel te vragen over.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden