Bij het Bammetje (de speeltuin aan de Koldeweiweg) hangt nu ook het bordje ‘Dit is een Rookvrije zone’. Foto: Sylke Nusselder

Bij het Bammetje (de speeltuin aan de Koldeweiweg) hangt nu ook het bordje ‘Dit is een Rookvrije zone’. Foto: Sylke Nusselder

St. Bernardusschool gaat voor rookvrije speelplekken

Algemeen

KEIJENBORG - De maand oktober staat bekend als ‘Stoptober’. Tijdens Stoptober wordt geprobeerd om meer mensen te laten stoppen met roken door het aanbieden van verschillende initiatieven. In het kader daarvan hebben de kinderen van groep van de St. Bernardusschool in de Keijenborg bij het Bammetje (de speeltuin aan de Koldeweiweg) een bordje met de tekst ‘Dit is een Rookvrije zone’ opgehangen.

Naar aanleiding van Stoptober hebben de kinderen van groep 8 van de St. Bernardusschool gesprekken gevoerd over roken en over Stoptober en hebben daarnaast bij stellingen over roken hun mening gegeven. De conclusie: roken is vies, duur en je kunt er nare ziektes van krijgen. Daarnaast geven kinderen aan dat ze het vervelend vinden dat er sigarettenpeuken op plekken liggen waar kinderen kunnen spelen, zoals het schoolplein of een speeltuin.

Vanuit de gemeente Bronckhorst kwam de vraag de school een bordje met ‘Dit is een Rookvrije zone’ vanuit het initiatief ‘Rookvrije Generatie’ wilden ophangen. Bij het schoolplein van de St. Bernardusschool hangen deze bordjes al, maar bij het Bammetje (de speeltuin aan de Koldeweiweg) hing dit bordje nog niet. Op woensdag 19 oktober heeft groep 8 daar een bordje opgehangen, zodat iedereen zich weer bewust wordt van het feit dat roken niet in de buurt van kinderen hoort. Hopelijk is dit een mooi begin om alle schoolpleinen en speeltuinen rookvrij te krijgen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant