Afbeelding

Vrijwilliger in de schijnwerper | Bernard Lucassen

Algemeen

Vrijwilligers zijn voor onze gemeente van groot belang. Daarom stellen we een aantal vrijwilligers aan u voor de komende weken. Enthousiast geworden van de verhalen van deze mensen? Kijk dan op de vacaturebank van www.meedoeninbronckhorst.nl. Hier vindt u diverse vrijwilligersvacatures van verschillende organisaties.

Bij welke organisatie ben je vrijwilliger?
Ik ben vrijwilliger bij Stichting Noodhulp Zelhem, Stichting Dorpshuis Halle-Heide en Belangenvereniging in Halle-Heide. Bij de Stichting Noodhulp Zelhem ben ik gastheer bij de open huiskameravond in De Boerderij in Zelhem. We organiseren er bingoavonden, gezelschapsspellen en quizzen. Verder neem ik bij de stichting deel aan een maatjesproject en ga ik fietsen met iemand. In het dorpshuis, het Heidehuus genoemd, ben ik voorzitter. Het Heidehuus is een multicultureel project waar iedereen van alles kan organiseren, mits het past binnen het beleidsplan. In Het Heidehuus zijn diverse zzp’ers actief die er een kantoor huren. Bij de belangenvereniging ben ik coördinator van het padwerk en organiseer ik ‘grote snuui- en roetplukdagen’.

Waarom doe je vrijwilligerswerk?
Vrijwilligerswerk geeft verbinding tussen mensen, tussen etnische groepen, en je leert samenwerken met mensen die niet direct tot jouw kennissenkring behoren. Dat geeft voldoening. Je doet veel nieuwe contacten op en krijgt andere inzichten, en als je er voor openstaat wordt jouw belevingswereld groter en kleurrijker.

Wat zou je andere adviseren die nog geen vrijwilligerswerk doen?
Bij deze roep ik op om je zo nu en dan in te zetten voor de gemeenschap. Uiteindelijk maken we er allemaal deel van uit. Wat is er nou mooier dan ‘un goeie noaber te wean’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden