Inhalen

‘Beernd van Kuperi-j’ is mijn lievelingsnummer van Boh Foi Toch. Dat heeft vooral te maken met een stukje jeugdsentiment, het klonk hier vroeger al in de huiskamer. Daarbij vind ik ‘Goeindag mien deern, bun i-j nog vri-j?’ gewoon een mooie zin. Als het gaat om het bouwen van een feestje, dan is ‘Nen Amerikaan’ mijn favoriet. En ik zag zondagmiddag op een Instagram-story dat het nummer ‘Landbouwwerktugenvereniging’ er ook wat van kan. 

Boh Foi Toch trad zondag op in de tuin bij café De Zwaan in Hengelo. Het zag er meer dan gezellig uit. Ik was er graag bij geweest, maar dat ging niet. Ten eerste omdat ik geen kaartje had. Ten tweede omdat ik al mijn energie al rondom circuit De Varsselring had aangesproken. De races op het stratencircuit vonden dit keer plaats in september omdat ze in mei niet door konden gaan. Vorig jaar moest het racefestijn helemaal van de kalender worden geschrapt. Er was nog wat in te halen. 

Zo is er aan alle kanten van alles in te halen. De discussies over de coronamaatregelen zijn er nog altijd, maar ondertussen is er wel weer veel meer mogelijk. In maart vorig jaar schreef ik op deze plek dat het verschijnsel ‘Fear of Missing Out’ niet meer bestond, want er viel niets meer te missen. Dat gaf ergens rust. Nu is dat anders. Het is welhaast onmogelijk om niets te missen. Kalenders puilen uit. Waar je ook bent, je mist ergens anders iets.

Vorig weekend vierde ik een fantastische – meerdere malen uitgestelde – bruiloft in Polen. Geweldig dat het kon. Al miste ik wel de doorkomst van de Ronde van de Achterhoek door Hengelo en het gehele Weissenbrink Wein und Bierfest bij café De Tol. Daar stond het afgelopen zondag dan weer in het teken van Anhangerschap-voorzitter Henk Kelder. Ik zag dat De Bankdirecteuren ergens speelden. En Pax won met 8-1 van Basteom. Heb ik ook gemist.

Clichéreactie: ‘Je kunt niet overal bij zijn’. Is ook zo. En hoe meer er op de kalender komt te staan, hoe meer er ook die berusting komt. Maak je niet druk om wat je mist. Geniet van de momenten die je wel meemaakt, die we weer samen kunnen meemaken, waar dat ook is. Het is goud waard. Nog niet zolang geleden vroegen we ons af of we volgende week überhaupt nog naar buiten mochten voor meer dan alleen de boodschappen. 

Er was één man die zondag maximaal naar buiten ging. Hij viel niet te missen. Na 72 rondjes stapte Max Verstappen uit zijn auto, spreidde zijn armen in de lucht en hoorde zeeën vol mensen in het oranje voor hem juichen. Jarenlange toewijding en inspanningen betaalden zich uit op het circuit van Zandvoort. Het was kippenvel voor en kippenvel achter. Nederland moest het 36 jaar zonder Formule 1-race doen. De schade is in één zondagmiddag ingehaald.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden