Haruto uit Japan. Foto: Travel Active
Haruto uit Japan. Foto: Travel Active

Haruto uit Japan zoekt warm thuis in Bronckhorst

Algemeen

Internationaal uitwisselingsprogramma voor scholieren

AMSTERDAM/BRONCKHORST - Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Haruto uit Japan die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Bronckhorst. Uitwisselingsorganisatie Travel Active zoekt nog een enthousiast gastgezin dat de 17-jarige Japanse scholier tot de zomervakantie 2022 een warm thuis kan bieden.

Haruto doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. dat buitenlandse scholieren de kans biedt écht deel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.
Niet alleen voor de buitenlandse scholier is zo’n uitwisseling een avontuur. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt. Zeker in tijden met minder reismogelijkheden biedt een uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Haruto
Haruto is een kalme en zelfstandige jongen met een passie voor Japanse kalligrafie. Daarnaast zit hij op school in de debatclub en vindt hij het leuk om de Japanse sport kendo te beoefenen. Haruto wil graag nieuwe mensen ontmoeten en wijzer worden door te reizen naar verschillende landen. Hij is trots om Japanner te zijn en wil anderen graag iets leren over zijn cultuur en tradities. “De Japanse cultuur kent ook Nederlandse invloeden. Ik wil daarom tijdens mijn uitwisseling graag de overeenkomst vinden tussen de Japanse en Nederlandse cultuur.” Haruto’s profiel is te vinden op onderstaande website.

Ervaringen
Haruto volgt een groep avonturiers op die nu al in Nederland hun horizon verbreden. Zoals Clara uit Italië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels bijna afgerond en hebben het hier erg naar hun zin. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede door mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel dat ik deel uitmaak van hun gezin”, zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.”

Gastgezin
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren.
Travel Active organiseert verder evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.
Wie nieuwsgierig is geworden naar Haruto, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma kan voor meer informatie terecht bij  het High School Holland team via e-mail: highschoolholland@travelactive.org, tel  085-2224810 of op onderstaande website.


https://www.travelactive.nl/haruto-uit-japan/
www.travelactive.nl/high-school-holland

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken. Foto: Travel Active

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst Midden