<p>Oogstdag bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt. Foto: Archief Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink</p>

Oogstdag bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt. Foto: Archief Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Boerderij Feltsigt haalt de oogst binnen

BEKVELD - Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt organiseert op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus twee traditionele oogstdagen met verschillende gewassen. Van 10 tot 18 uur is te zien hoe aardappelen en rogge binnen worden gehaald.

Deze dag wordt er geoogst zoals dat ongeveer vijftig jaar geleden ook gebeurde. Het bijna uitgestorven gewas rogge zal zelfs op vijf verschillende manieren van het land worden gehaald en daarna traditioneel worden verwerkt. Dat houdt ook in dat volgens Achterhoeks gebruik de noeste arbeiders op authentieke manier worden voorzien van een natje en een droogje.
Het geheel wordt omlijst door shows en demonstraties zoals onder meer oldtimer-trekkers, oude landbouwwerktuigen, dorsen met vlegels, zaad malen met molen, honing maken, land omploegen en nog veel meer. Verder wordt gras tot hooi verwerkt op veel manieren, zowel met de hand als met machines.
Er zijn meerdere terrassen zowel binnen als buiten (met voldoende ruimte) waar men iets kan drinken en eten onder het genot van muzikale klanken van de formatie Flying Feathers. Natuurlijk is er ook voor de kinderen genoeg gelegenheid om te spelen in de ruime speelweide die los staat van het oogsten en goed overzichtelijk is. Zijn de kinderen even moe dan kunnen zij genieten van van een lekker ijsje, patat of drinken. Al met al een dagje uit voor het hele gezin inclusief opa en oma.
Parkeren is gratis. Info te verkrijgen bij Recreatie- en Kinderboerderij Feltsigt, Bekveldseweg5 te Bekveld, tel 0575-462828, of via onderstaande website (voor de routebeschrijving). Ook zijn alle ontwikkelingen omtrent de oogstdag te volgen op Twitter en Facebook.


www.feltsigt.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden