<p>In gala arriveerden de dertien leerlingen van groep 8 op hun afscheidsfeest van basisschool Rozengaardsweide. Foto: Lisa Ankersmid fotografie</p>

In gala arriveerden de dertien leerlingen van groep 8 op hun afscheidsfeest van basisschool Rozengaardsweide. Foto: Lisa Ankersmid fotografie

Groep 8 Rozengaardsweide neemt kleurrijk afscheid

HENGELO - Dinsdag 13 juli nam groep 8 afscheid van basisschool Rozengaardsweide, 13 kinderen in totaal. Zij hadden confetti als rode draad in het dagprogramma. In de avond bleek waar dat voor stond… De ochtend begon met een verrassing voor de juffen. Zij werden geblinddoekt naar buiten gebracht, aan de straat mochten ze de blinddoek afdoen. Het ‘gele gevaarte’ van carnavalsvereniging de Peardeknuppels stond klaar om samen met de juffen een rondje door het dorp te rijden. De kinderen van zowel groep 7 als 8 liepen erachter aan en maakten een boel lawaai met pannendeksels, toeters en fluiten. Het regende maar dat mocht de pret niet drukken.

Tussen de middag stond er als verrassing van de ouders een lunch voor de kinderen klaar, bestaande uit hartige en zoete dingen. Daarna gingen de kinderen de klassen rond om snoepzakjes aan alle leerlingen uit te delen en om in iedere klas wc-rollen en serpentines te gooien en natuurlijk een confettikanon af te schieten, kortom om een rommeltje in de school te maken. Niet alleen in de klassen maar ook in de hal en gangen. Of de meesters en juffen er zo blij mee waren, dat blijft de vraag, maar zij wisten toen nog niet wat dit betekende.

In de middag werden er ouders gespot om de ballonnenboog te plaatsen, de rode loper op het plein uit te rollen en andere versieringen aan te brengen, kortom de boel klaar te maken voor het avondprogramma. Om 18.15 uur verzamelden diverse voertuigen zich om de kinderen één voor één op de rode loper bij school af te zetten. Ieder kind kwam met zijn eigen favoriete vervoer: Porsche’s, Kevers, Mercedessen, Tesla’s, een rallyauto, tractor, vrachtwagen, brandweerwagen. De juffen arriveerden in een BMW. Onder een luid applaus van meesters en juffen, ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en andere belangstellenden werden de kinderen ontvangen. In hun mooie galaoutfit liepen ze onder de ballonnen boog door, over de rode loper en onder de confetti in de lucht door richting de ingang van school.

Daarna gingen de belangstellende naar huis, want in verband met corona mochten de kinderen alleen met de ouders van groep 8 de school in. Daar werd de musical ‘Sabotage op het spoor’ opgevoerd samen met groep 7. Weken hadden ze hiervoor geoefend en dit resulteerde in een prachtige musical.

In de korte pauze was er koffie en thee met wat lekkers. Ook aan het einde van de musical bij het slotlied werden er weer confettikanonnen af geschoten, groep 7 was inmiddels naar huis. Er werden nog wat liedjes door de leerlingen gezongen en wat tranen weggepinkt door de leerlingen en ouders. De juffen en meesters gingen de confetti eerst maar opvegen voordat ze verder gingen met het officiële gedeelte. Zij wisten toen nog steeds geen betekenis van de confetti, maar vervloekten het onderhand wel. Uiteindelijk werd duidelijk wat de confetti betekende, nadat enkele leerlingen een gedicht voor de juffen en meesters voordroegen. Bij elke kleur werd er weer een confettikanon afgeschoten:

Groen is voor de lol die we samen hadden en jullie lieve lach
Blauw is voor jullie warmte en aandacht iedere dag
Oranje is voor alles wat jullie ons leerden, wat zijn wij door jullie gegroeid
Paars is voor jullie eeuwige geduld, uitleg geven doen jullie bijna onvermoeid
Geel is voor jullie inspiratie en bijzonder talent
Rood is voor jullie motivatie en vertrouwen, jullie geloofden in ons voor de volle 100%

De gezichten van de juffen en meesters bij het zien van de confettikanonnen spraken boekdelen, maar misschien konden ze het na ‘hun’ gedicht toch wel waarderen! Het kado, een klok met foto was wel heel erg leuk en werd goed in ontvangst genomen.

Ook hadden de juffen en de meesters een leuk lied gemaakt voor de leerlingen. Ze voerden dat op, waarna nog het officiële gedeelte volgde, de uitreiking van de rapporten, kadootjes, foto, een roos van de Rozengaardsweide en het woordje van de directrice. Er werd samen nog even wat nagepraat onder het genot van een hapje en drankje om vervolgens de school vergoed te verlaten! Rozengaardsweide nogmaals dank voor alle fijne jaren!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden