<p>Maria Schotman overhandigde ds. Hubertien Oostdijk als welkomstgeschenk een fraaie icoon en bijzondere plant. Foto: PR</p>

Maria Schotman overhandigde ds. Hubertien Oostdijk als welkomstgeschenk een fraaie icoon en bijzondere plant. Foto: PR

Pinksteren 2021 geeft oecumene Steenderen nieuwe impuls

STEENDEREN - Op Eerste Pinksterdag, zondag 25 mei, konden de Protestantse kerk en de Rooms-Katholieke parochie in Steenderen eindelijk weer -in beperkte vorm- een gezamenlijke dienst houden. Tijdens die viering wenste Maria Schotman namens de katholieke geloofsgenoten ds. Hubertien Oostdijk, de nieuwe predikant van de protestantse kerk, van hartelijk welkom.

De oecumenische dienst werd traditioneel als openluchtdienst gehouden. Maar vanwege de coronamaatregelen en het slechte weer tijdens de Pinksterdagen vond de dienst dit jaar in de protestantse Remigiuskerk plaats. Vanzelfsprekend nog wel met een beperkt aantal bezoekers namens beide kerken. Het zorgde in ieder geval al voor een feestelijk gevoel om elkaar als geloofs-buren te kunnen begroeten. In haar vertelling aan de aanwezige kinderen, vertelde ds. Hubertien Oostdijk dan ook een verhaal over ‘burendag’, waarop buren aandacht aan elkaar geven.

“We zijn dit jaar dus niet met elkaar in de boomgaard van fruitbedrijf Horstink, maar samen in de Remigiuskerk”, zo vertelde vervolgens Maria Schotman. “Niet in regen en harde wind in de modder, maar comfortabel in een warme kerk, op anderhalve meter afstand. Maar toch samen, als gelovigen van beide kerken; oecumenisch, zoals we dat noemen.” Ze overhandigde als welkomstgeschenk een fraaie icoon aan ds. Hubertien Oostdijk. “En een bijzondere plant, met rode bloemen, die lijken op de ‘tongen van vuur’ van het Pinksterfeest.”

Aangezien er ook deze keer nog een beperkt aantal mensen aanwezig kon zijn, is de dienst opgenomen, zodat iedereen die dat wil deze alsnog kan meebeleven via de website van de protestantse kerk: www.pkn-sb.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden