Geslaagde test voor het Performance Racing Achterhoek team in Assen
Supersportcoureur Jorn Hamberg op het TT-circuit van Assen. Foto: Madli Hanson
Supersportcoureur Jorn Hamberg op het TT-circuit van Assen. Foto: Madli Hanson

Geslaagde test voor het Performance Racing Achterhoek team in Assen

HENGELO/ASSEN - Na de KNMV-testdag begin juli, was het Performance Racing Achterhoek (PRA) team op maandag 27 juli voor de tweede keer te gast op het TT-circuit van Assen. De coureurs van het wegraceteam uit het Gelderse Hengelo werkten hier een ééndaagse test af.

Door Kai Zweverink

Het PRA-team was voor de tweede keer na de uitbraak van het coronavirus te vinden in Assen. Tijdens deze testdag wilden coureurs Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard de goede lijn doortrekken en weer nieuwe dingen proberen aan hun machines. Onder droge omstandigheden werd begonnen aan de dag welke vijf sessies voor elke coureur telde.

De Supersportcoureurs Jorn Hamberg en Ilja Caljouw bouwden hun tempo op en kregen ronde na ronde het gevoel terug. Dit gold ook voor Superbikecoureur Virgil-Amber Bloemhard. Het waren Bloemhard en Hamberg die namens het Performance Racing team direct bovenaan de tijdlijsten terug te vinden waren na afloop van de eerste sessie.

Voor de tweede sessie werd alles weer klaar gemaakt. De temperaturen waren wat aangenamer en dus was het doel de tijden verder naar beneden te krijgen. Dit lukte de mannen aardig, ondanks dat het erg druk op de baan was. Het was dan ook lastig om vrij baan te kunnen hebben en eens flink te pushen.

Bij aanvang van de derde sessie werd er nieuw rubber gemonteerd en werden door de monteurs weer verdere veranderingen aangebracht. Het was nog steeds droog en de PRA-coureurs gingen als één van de eerste de pitlane uit om een vrije ronde te kunnen neerzetten. Direct gingen de tijden omlaag en konden ze ronde na ronde aanzetten. Virgil-Amber Bloemhard moest echter wel een aantal keer binnenkomen. Hij kende problemen met de voorkant van zijn Kawasaki ZX10. Caljouw en Hamberg wisten zich deze sessie wederom te verbeteren en sloten de sessie in de bovenste gelederen van de tijdlijsten af.

Verder was het oud-ONK-zijspancoureur Marcel Ritzer die van het team de gelegenheid kreeg de reserve Kawasaki ZX10 eens aan de tand te voelen “Een geweldige ervaring die ik nooit meer ga vergeten. Wat een apparaat”, zo zei hij na afloop van de dag.

Het begon inmiddels te regenen en de coureurs lieten de laatste twee sessies voor wat het was. Het team koos ervoor geen onnodige risico's te nemen en de spullen in te pakken. Ondanks het missen van twee sessies, kan het Performance Racing Achterhoek team terugkijken op een geslaagde testdag in Drenthe. Het was goed voor de coureurs om weer op de motor te zitten.

Wanneer de volgende test of wedstrijd gaat zijn, is nog even afwachten. Nu de IRRC-evenementen definitief geen doorgang vinden in verband met het Covid-19-virus, worden er achter de schermen diverse opties overwogen om te kijken of de coureurs misschien later dit jaar toch nog ergens een wedstrijd kunnen rijden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden