Bestuursleden van Stichting Oranjefeesten Toldijk, penningmeester Nieuw Leven Annet Voorburg en Jurgen en Johan Wunderink. Foto: Liesbeth Spaansen
Bestuursleden van Stichting Oranjefeesten Toldijk, penningmeester Nieuw Leven Annet Voorburg en Jurgen en Johan Wunderink. Foto: Liesbeth Spaansen

Oranjevereniging Toldijk steunt Oranjefeestrelaties

Van muziek tot kermisexploitant en van jurylid tot kermislocatiebeheer

Door Liesbeth Spaansen

TOLDIJK - Zaterdag 30 mei startte een aantal bestuursleden van Stichting Oranjefeesten Toldijk (SOT) een bijzondere ronde. Om iedereen die jaarlijks zijn medewerking aan het Toldieks Feest verleent, dat dit jaar door corona is afgelast, een hart onder de riem te steken reikten zij hen cheques en attenties uit: muziekverenigingen, kermisexploitanten, juryleden, kermislocatiebeheerders en nog meer betrokkenen. De aftrap was in Toldijk, op het terras van Restaurant Den Bremer. Daar kregen Jurgen en Johan Wunderink een attentie aangereikt. Annet Voorburg, penningmeester van Muziekvereniging Nieuw Leven ontving een cheque.

Stef Groot Nibbelink, voorzitter van de SOT bedankte de familie Wunderink en Muziekvereniging Nieuw Leven. “Al jaren vieren wij het eerst weekend van juli het Toldieks Feest en daaraan verlenen jullie al jaren jullie bijdragen. Helaas kunnen we dit jaar geen feest organiseren vanwege corona, de gezondheid van iedereen staat bovenaan. We hopen dat jullie volgend jaar weer aanwezig willen zijn en daarom deze attentie en cheque.”

Deze geste wordt betaald uit de algemene reserves van de SOT. De trouwe achterban, de dorpsbewoners, schenkt elk jaar een vrijwillige bijdrage voor het organiseren van diverse activiteiten. “We hebben ook een aanvraag ingediend bij de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek, ter ondersteuning van verenigingen. Zij hebben een Coöperatief Fonds opgericht om organisatie te ondersteunen die geraakt zijn door de gevolgen van de corona-crisis. Ook hieruit is ons een bedrag toegekend en die zetten we hiervoor volledig in.”

De bestuursleden gingen met cheques, attenties en de begeleidende (oranje) brieven op pad en aan het eind van de middag was alle post besteld. Zij hopen iedereen in juli 2021 te mogen begroeten in Toldijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden