Enthousiaste deelnemers van 'Blaas je wijs' tijdens de les. Foto: Karin Rietman
Enthousiaste deelnemers van 'Blaas je wijs' tijdens de les. Foto: Karin Rietman

Net halverwege en al veel muziek in 'Blaas je Wijs'

BRONCKHORST – Begin december ontving heel Bronckhorst een flyer van het muziekproject 'Blaas je Wijs' met als doel volwassen inwoners van Bronckhorst de kans te geven een instrument te leren spelen. In januari startten de leerlingen met hun tien lessen. Zij zijn halverwege en nu al is het project geslaagd. Op 15 maart zullen deze deelnemers een klein concertje ten gehore brengen in de Hietmaat te Hengelo. Aanvang 11.00 uur.

Astrid Bloemendaal (muziekvereniging Hummelo Keppel), Hanny Luimes (Muziekvereniging Nieuw Leven) en Karin Romeijnders (Crescendo Hengelo) waren positief verrast dat zoveel inwoners van Bronckhorst zich aanmeldden. Het drietal dat de projectcommissie vormt, vond het moeilijk een inschatting te maken wat de animo zou zijn voor dit project. Voorzichtig, maar toch enigszins hoopvol schatten zij de opkomst op zo'n acht tot tien personen. En wat bleek: het motto 'ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan' sloot bij veel inwoners van Bronckhorst aan.

De eerste aanmelding volgde al snel: 'Als kind was ik, zoals zoveel kinderen, lid van onze plaatselijke drumband. Dit is inmiddels vijftig jaar geleden…'. Bij het begin van het project stond de teller al snel op 25 deelnemers. In de eerste weken erna druppelden de laatste aanmeldingen binnen, zodat het totaal op een verbazingwekkend aantal van 29 deelnemers kwam.

De lessen worden verzorgd door combinatiefunctionaris Miranda Lof van de gemeente Bronckhorst. Zij wordt ondersteund door vrijwilligers van de aangesloten muziekverenigingen van de federatie. Na een theoretische start en de kennismaking met de verschillende muziekinstrumenten gingen de deelnemers zelf aan de slag. Met een leeninstrument naar keuze oefenen zij nu elke dag en komt er steeds meer geluid uit het blaasinstrument. Na vier weken kan zelfs al gesproken worden over een heus liedje.

Wie nieuwsgierig is geworden naar de resultaten en het lef en doorzettingsvermogen van de deelnemers wil aanmoedigen, komt naar het concert in De Hietmaat.


muziekfederatieBronckhorst.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden