Rudy Karrenbeld serveert allerlei hapjes in een prettige ongedwongen sfeer

Rudy Karrenbeld
Rudy Karrenbeld

VORDEN - Van keuzestress door een menukaart vol lekkers hoeft geen sprake te zijn. Tegen dat probleem loopt niemand meer aan bij een bezoek aan de nieuwe eetgelegenheid die Rudy Karrenbeld eind vorig jaar in Vorden heeft geopend. Bij restaurant Bij de Buuren aan de Mispelkampdijk kun je namelijk gewoon allerlei hapjes proeven en proberen. De gasten eten er onbeperkt tapas.

Door Jan Hendriksen

Tapasrestaurant Bij de Buuren is gevestigd in het karakteristieke pand op de hoek van de Mispelkampdijk en de Almenseweg, dat in de volksmond nog steeds de oude naam van 't (Olde) Lettink draagt.
De nieuwe exploitant van het horecapand heeft de nodige horeca-ervaring. Tot vorig jaar runde Karrenbeld een tapasrestaurant/cateringbedrijf in Fooddock in Deventer waarin diverse ondernemers gezamenlijk een restaurant met vele keukens exploiteren. "Maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging", zegt de 50-jarige Deventenaar, die in het verleden werkzaam was in het restaurant van het Lochemse vakantiepark Ruighenrode.
De ligging en het karakter van het pand aan de rand van de bebouwde kom van Vorden richting Almen waren direct redenen voor Rudy om het pand te huren en in te richten als tapasrestaurant. "In Vorden en directe omgeving bestaat nog geen restaurant met deze specifieke formule." Het concept van Bij de Buuren is lekker makkelijk: men kan voor het vaste bedrag van 28,50 euro per persoon gedurende tweeënhalf uur onbeperkt tapas eten.

Kennismaking
Om de kennismaking aantrekkelijker te maken zorgt Rudy in de maanden januari en februari voor een speciale aanbieding. "De prijs gaat dan naar 23,50 euro per persoon. En voor dat geld kan de gast op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 16 en 22 uur tijdens zijn 2,5 uur onbeperkt tapas uit de kaart bestellen, meerdere gangen achter elkaar. De hele avond lang geniet je dan van onze heerlijke hapjes. Dit is inclusief de nagerechten en exclusief de drank."
Op het menu van Bij de Buuren staan Spaanse klassiekers zoals patatas bravas en gamba's, maar ook Italiaanse zoals salade mozzarella, panna cotta, carpaccio, vitello tonato, bruschetta, olijven en pittige wereldse groentensoep. En natuurlijk beschikt het restaurant over een groot assortiment heerlijke wijnen en bieren.
Men kan bij Bij de Buuren eten met een klein gezelschap, maar ook groepen zijn welkom. Het restaurant kan volop met de tafels schuiven om elke gewenste inrichting te creëren. In totaal zijn er vijftig zitplaatsen. En in de zomerperiode is ook het ruime terras beschikbaar.

Weekend
In de komende periode is Bij de Buuren alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Maar in de loop van het voorjaar en in de zomer worden de openingstijden flink verruimd. Ook zal Bij de Buuren dan ambachtelijk ijs verkopen en kunnen gasten er van een kleine kaart lunchen. Ook is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen beschikbaar. Meer informatie op de facebook-pagina (bijdebuurenvorden) en op de website.

Dit artikel wordt u aangeboden door restaurant Bij de Buuren. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten