PSV De Zevensteen is klaar voor de toekomst met de prachtige springbak. Foto: PR
PSV De Zevensteen is klaar voor de toekomst met de prachtige springbak. Foto: PR

Van klein naar groot, van dressuurbaan naar springbak

STEENDEREN - Paardensportvereniging De Zevensteen is na noeste arbeid van veel vrijwilligers een springbak rijker. Waar eens een dressuurbaan van vijfentwintig bij vijftig meter en een grasstuk naast elkaar lag, ligt nu een grote bak van zestig bij zestig meter met een mooie houten omheining. Een wedstrijdwaardige bak waar de vereniging terecht trots op is.

Door Alice Rouwhorst

"Voor een vereniging van ons formaat is het belangrijk om te investeren, zodat we de leden behouden, nieuwe leden krijgen en toekomstbestendig zijn", zegt Jolanda Looman, voorzitter van PSV De Zevensteen. "Het vergroten van de dressuurbaan naar een wedstrijdspringbak is een must voor ons voortbestaan. Je ziet de trend in de paardensport dat er steeds meer wedstrijden op een zandbodem plaatsvinden. Met het hebben van twee bakken met zand, een dressuurbaan én een wedstrijdwaardige springbak hebben we een betere bestaanskans, omdat we nu ook springwedstrijden kunnen organiseren. Dat is uniek voor een relatief kleine vereniging zoals wij én uniek hier in de omgeving. Of we kunnen de grote bak opdelen in twee dressuurbanen, waardoor we méér deelnemers kunnen bedienen tijdens een dressuurwedstrijd. Bovendien kan het inrijden van de paarden én de wedstrijd zelf allebei op zand. Dit is voor paarden fijner. Gras is gladder en de ijzers behoeven dan een aanpassing. Voorheen moest het inrijden hier op gras, dat is nu niet meer nodig." Vorig jaar heeft de vereniging de Gelderse Kampioenschappen georganiseerd. Met de opbrengst van dit evenement heeft de club de springbak deels kunnen financieren. Met de inzet van machines en mankracht van veel vrijwilligers gedurende een maand in de avonduren is de klus geklaard.

Wedstrijden en clinics
Na hard werken is het goed rusten, zou je denken. Dat hebben ze echter maar even gedaan, want het bestuur zit niet stil. Integendeel. Ze zijn al weer volop wedstrijden en ander leuke evenementen aan het organiseren. Inmiddels is de eerste springwedstrijd geweest, waarbij zo'n 80 springers deelnamen. Ook grote stallen bezochten het evenement en waren zeer te spreken over de bodem. Clubgenoot Lobke Klein Teselink won de eerste prijs bij het B-springen.

Op woensdag 10 juli verzorgt niemand minder dan dressuur- en africhtingsfenomeen Dinja van Liere een dressuurclinic vanaf 16.00 uur. De clinics zijn inmiddels vol, maar iedereen is welkom om te komen kijken. Vanaf woensdag 31 juli starten de zomeravond concoursen, de D.E. Zevensteen Bokaal, gedurende vier weken. De winnaar wordt bepaald uit de beste vijf uitslagen en wint 150 euro, die gesponsord is door Hand & Nagelverzorging Direct Effect Zutphen.

De vereniging hoopt dat ze, als de financiële middelen het toelaten, hun volgende wens kan vervullen, namelijk het clubgebouw een grondige opknapbeurt geven.


www.psvdezevensteen.nl

Meer berichten