Lodewijk Hoekstra en Helga van Leur maakten kennis met de Hengelose energiecoöperatie De Groene Draad. Foto: PR
Lodewijk Hoekstra en Helga van Leur maakten kennis met de Hengelose energiecoöperatie De Groene Draad. Foto: PR

TV-tuinman en weervrouw enthousiast over De Groene Draad

Algemeen

HENGELO - Lodewijk Hoekstra en Helga van Leur waren op dinsdag 11 juni de hoofdgasten tijdens het Klimaatfestival Bronckhorst in het gemeentehuis in Hengelo. De van televisie bekende tuinman en weervrouw deden hun eigen verhaal, maar maakten ook kennis met de initiatiefnemers van Hengelose energiecoöperatie De Groene Draad.

De Groene Draad is opgestart door een groep inwoners van Hengelo met het idee om gezamenlijk zonnepanelen op een bedrijfshal te laten plaatsen. Wie lid wordt van deze coöperatie, koopt voor zo'n 250 euro per stuk één of meerdere certificaten en mag afhankelijk van het aantal gekochte certificaten een bepaalde hoeveelheid stroom afnemen.

Tijdens het klimaatfestival toonden Hoekstra en Van Leur zich enthousiast over het initiatief. "Zij ondersteunen onze doelstelling om duurzaam energie op te wekken", vertelt Ton Fontijn, één van de leden van de projectgroep. "Onze coöperatie krijgt steeds meer vorm. Het klimaatfestival was voor ons een prachtige gelegenheid om een groter publiek te bereiken en te spreken."

De initiatiefnemers hopen nog dit jaar voldoende leden te werven zodat zij de panelen eind dit jaar of begin volgend jaar kunnen laten plaatsen. Dit zal dan gebeuren op de bedrijfshal van AUGA Fonteinen en Vijverbenodigdheden, het bedrijf van Ton Fontijn op bedrijventerrein Winkelskamp in Hengelo.

Vragen of meer informatie? Mail naar info@de-groenedraad.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant