Bart Tiessink, Mark Hilge, Rutger Elbrink, Roel Bouwmeeste en Dirk Borgman (20) van Jong Gelre Vorden – Warnsveld. Foto: Jan Hendriksen
Bart Tiessink, Mark Hilge, Rutger Elbrink, Roel Bouwmeeste en Dirk Borgman (20) van Jong Gelre Vorden – Warnsveld. Foto: Jan Hendriksen

Fuif 'De Eerste Snee' bij boerderij 't Spieker

VIERAKKER – Het is nog niet zover. Maar over enkele weken zal begin mei ongetwijfeld de eerste snee gras gemaaid worden. Wat al wel definitief zeker is dat op zaterdagavond 11 mei de allereerste 'Eerste Snee Fuif' plaatsvindt. Locatie: boerderij 't Spieker van de familie Borgman aan de Heerlerweg in Vierakker.

Door Jan Hendriksen

Het mooie weer brengt boeren steevast eind april/begin mei in de verleiding om het gras te gaan maaien en zo de 'eerste snede' binnen te halen om die 'in te koelen'. Een 'boerenterm' die vijf leden van jongerenorganisatie Jong Gelre Vorden - Warnsveld bekend in de oren klinkt en op het idee bracht om onder die titel een fuif te organiseren. In de komende weken gaan Bart Tiessink (29), Mark Hilge (23), Rutger Elbrink (23), Roel Bouwmeester (24) en Dirk Borgman (20) druk in de weer met de voorbereidingen voor de organisatie van 'De Eerste snee'. Een fuif die oude tijden laten herleven op de markante Havezate 't Spieker. Dertig jaar geleden vonden op die locatie namelijk de legendarische 'Spieker festijnen' plaats. Fuiven die door de vader van Dirk Borgman, Jan (55) en zijn oom Gerrit (50), tien jaar lang met groot succes werden georganiseerd. De laatste edities midden jaren negentig van de vorige eeuw waren goed voor duizend bezoekers. En met in de eerste jaren optredens van Jovink en de Voederbietels. "Die kwamen destijds voor iets meer dan vijfhonderd gulden optreden. Daarnaast boekten we onder meer het legendarische Hanska Duo", zo weet Jan Borgman te vertellen, terwijl hij de uitnodigingskaarten uit die tijd te voorschijn haalt uit een trommeltje waarin hij ze keurig heeft bewaard.

Free Willy
Fuif 'De Eerst snee' vindt evenals het voormalige 'Spieker festijn' ook in de 'wagenloze' van 't Spieker plaats. "We moeten in tegenstelling tot het verleden van de gemeente wel aan wat meer regels voldoen. Maar dat weerhoudt ons er niet van deze fuif te organiseren. Met een optreden van de band Free Willy uit Harfsen hopen we op een gezellig festijn", zo verklaart Roel Bouwmeester. Free Willy is opgericht in 2011 door vijf Harfsense vrienden. Tijdens de optredens brengen ze medleys, rock- en popnummers van onder andere Queen, Elvis Presley, Abba, Normaal, AC/DC en vele anderen.

Persoonlijk
Een ieder die een persoonlijke uitnodiging van de organisatie heeft ontvangen is welkom op 'De Eerste snee'. "We nodigen namelijk een ieder op persoonlijke titel uit. Dan houden we het overzichtelijk en beheersbaar en hebben we inzicht wie we kunnen verwachten", zo besluit Bart Tiessink zijn betoog namens Jong Gelre Vorden-Warnsveld. Als het aan de vijf organisatoren ligt wordt 'De Eerste Snee' een traditie. Dirk Borgman: "Dat zou mooi zijn." Om de kosten te dekken kunnen de bezoekers bij komst een donatie doen in de melkbus.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden