De mannen van GoedVolk: Frans Beernink, Wim Jansen, Frans van Gorkum, Stef Geurtzen en Henk Westerveld. Foto: Josée Gruwel
De mannen van GoedVolk: Frans Beernink, Wim Jansen, Frans van Gorkum, Stef Geurtzen en Henk Westerveld. Foto: Josée Gruwel

GoedVolk: Achterhoekse luisterliedjes in de Hengelose Remigiuskerk

HENGELO - Vijf niet meer zo jonge mannen met ieder een indrukwekkende carrière in de muziek. Samen zijn ze GoedVolk. Kwaliteitsliedjes en mooie verhalen in de streektaal. Op zaterdag 9 februari in de Hengelose Remigiuskerk. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Gelegenheidsformatie
GoedVolk bestaat nog niet zo lang. De groep ontstond als gelegenheidsformatie, speciaal voor een optreden in Leeuwarden, in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Het Oost-Gelders Kwintet - zo heetten ze toen nog - mocht de regio Achterhoek en Liemers vertegenwoordigen. Dat deden ze met een spetterend optreden, dat veel indruk maakte. Terwijl er toch maar weinig Achterhoekers in het publiek zaten.

GoedVolk brengt americana-achtige liedjes

GoedVolk
Na Leeuwarden besloten de mannen bij elkaar te blijven onder de naam GoedVolk. Hans Beernink, Wim Jansen, Stef Geurtzen, Hans Westerveld en Frans van Gorkum maken sfeervolle americana-achtige liedjes en bespelen onder meer gitaar, banjo, mandoline en mondharmonica.
De mannen hebben een enorme staat van dienst: ze waren onderdeel van bands als De Pensionado's, Alles Andes en Bonne Route.
Op het dialectfestival Plat Gespöld in Ulft in september vorig jaar wisten ze ook hun streekgenoten voor zich te winnen met hun eigen composities en teksten.Bijzonder is de rol van Frans van Gorkum, die geen instrument bespeelt maar zingt én vertelt met zijn bijzondere lage stem. De 'liedjesverteller' noemen ze hem. GoedVolk verheugt zich op hun optreden in de Hengelose Remigiuskerk, een van de mooiste concertzalen van de regio.

De entree is 10 euro. Voorverkoop en info staat op de site.


www.vriendenhengelose remigiuskerk.nl

Meer berichten