De SOV houdt een Nieuwjaarsborrel in Den Bremer in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen
De SOV houdt een Nieuwjaarsborrel in Den Bremer in Toldijk. Foto: Liesbeth Spaansen

'We gaan elkaar ontmoeten en leren kennen'

STEENDEREN – De SOV organiseert voor ondernemers uit Steenderen, Olburgen, Rha, Baak, Toldijk en Bronkhorst en de buitengebieden een nieuwjaarsborrel op 1 februari in Zaal Den Bremer in Toldijk. Naast elkaar ontmoeten en leren kennen, zal gastspreker Ronnie Degen een inspirerende presentatie verzorgen. Aanvang 20.00 uur.

Door Liesbeth Spaansen

"Er wordt altijd gezegd dat er veel winkels zijn in Steenderen, maar de meeste winkels zitten op de Zutphen Emmerikseweg in Toldijk en Baak," zegt Ward van der Reijden. "We hebben het liever over De SOV en zeggen niet graag 'Steenderense Ondernemers Vereniging'. Het gaat om Steenderen als zijnde de oude gemeente Steenderen. Dus niet alleen de kern Steenderen, maar ook Olburgen, Rha, Baak, Toldijk en Bronkhorst en het hele buitengebied." De vroegere winkeliersvereniging en ondernemersvereniging zijn al jaren geleden samengegaan in De SOV. "We zijn één laagdrempelige vereniging, echt op z'n Achterhoeks: gemoedelijk."

Activiteiten van De SOV
Elk jaar staat er een viertal bijeenkomsten op de agenda om elkaar te ontmoeten en te netwerken. Deze worden steeds bij een van de leden gehouden. Jaarlijks is er de 'langste dag borrel' waar een inspirerende gastspreker voor wordt uitgenodigd. Voor de excursies wordt de ene keer een 'rondje lokaal' gehouden langs leden, maar bezoeken de leden de andere keer een ondernemer buiten de gemeente. Daarnaast staat een keer in de drie jaar een bedrijvendag op de agenda, waar iedereen kan kijken wat de bedrijven doen en te bieden hebben. Dat kan in de sporthal zijn, maar ook een fietstocht door het gebied.

De SOV behartigt de belangen van haar leden en de leden kunnen elkaar helpen en versterken. "Het gaat ook kennisoverdracht," legt Monique Horstink uit. "Door met elkaar te praten, ontdek je hoe een ander de zaken regelt, daar kun je van leren; zo pak ik dat aan, maar hoe doe jij dat?" "Ook overheden, zoals de gemeente, willen liever met vertegenwoordigers van een groep ondernemers om tafel te gaan," vertelt Ap Meulenveld.

Nieuwjaarsborrel
Mensen die hier een onderneming hebben of elders wonen en hier een bedrijf runnen zijn welkom bij De SOV. Omdat De SOV 74 ingeschreven leden heeft, gingen ze op zoek naar de anderen. "Via de Kamer van Koophandel kregen we een lijst met 350 adressen van ondernemingen. We weten dat deze lijst niet eens compleet is," zegt Monique hierover. "We hebben in ieder geval naar al deze adressen een uitnodiging gestuurd om eens te komen kennismaken en om een gezellige avond te hebben."

"We hebben als gastspreker Ronnie Degen uitgenodigd, bekend van de Feestfabriek, Zwarte Cross en Mañana Mañana," vertelt Ward. "Hij kan veel vertellen, hij is zelf ondernemer en bovendien voorzitter van de ondernemersvereniging in zijn woonplaats."

"De SOV wil dat ondernemers elkaar gaan versterken, maar wil ook verjongen en bruisend worden. Daarom organiseren we een Nieuwjaarsborrel. Voor ondernemers, door ondernemers staat er op de uitnodiging. Iedereen is welkom: van appelboer tot zzp'er." Wie zich nog niet heeft aangemeld, wordt uitgenodigd dit alsnog te doen via de website of mail.


www.de-sov.nl

info@de-sov.nl

Meer berichten