De zevenarmige kandelaar. Foto: PR
De zevenarmige kandelaar. Foto: PR

Koken en spelen volgens het Chanoekafeest

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op donderdagavond 13 december een thema-avond met als titel: 'Koken en spelen volgens het Chanoeka feest!'. Iedereen wordt uitgenodigd om deze avond mee te vieren.

Deze avond vieren de gezamenlijke kerken het Joodse Chanoeka feest, ook wel inwijdingsfeest genoemd. Ds. Aleida Blanken zal meer vertellen over dit feest en samen met Frida Meints worden er originele Chanoekafeestgerechten gekookt. Tijdens de maaltijd zullen ze ook Chanoeka-spelletjes spelen.

Het feest Chanoeka duurt acht dagen en men herdenkt het wonder dat zich in Judea afspeelde. De tempel, die door oorlogen was verwoest, wordt opnieuw herbouwd. Het was voorheen gebruikelijk om de zevenarmige kandelaar in de Tempel iedere dag aan te steken met zuivere olijfolie. Maar de Makkabeeën konden alleen een klein kruikje olie vinden dat net genoeg was om de kandelaar 1 dag te laten branden. Het zou acht dagen duren eer er nieuwe olijfolie beschikbaar was. Toch besloten ze de kandelaar aan te steken met de olie uit het kleine kruikje. Het wonder gebeurde, dat de kandelaar acht dagen lang bleef branden.
In verband met de inkoop van materalen wil de werkgroep graag dat men zich aanmeldt voor 8 december. De avond begint om 18.00 uur en wordt gehouden in Kerkstraat 15 Hengelo Gld.

Meer informatie bij Gerrie Vos-Hiddink, gege1956@upcmail.nl, 06-38700488 of bij Frida Meints, f.meints@gmail.com, 06-51007904.

Meer berichten