Commandant Jan van der Lende (l.) en adjudant Theo Jaaltink hangen het zilver om bij een trotse schutterskoning Mike Claver. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Commandant Jan van der Lende (l.) en adjudant Theo Jaaltink hangen het zilver om bij een trotse schutterskoning Mike Claver. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Mike Claver nieuwe schutterskoning Hengelo

HENGELO - Het vogelschieten en vogelknuppelen in Hengelo vond plaats op zaterdag 15 juli op de Steintjesweide. Het was druk op de vogelwei, mede door een droge en zonnige dag. De aanwezige aangemelde deelnemers streden voor de titels voor (jeugd)vogelschieten en vogelknuppelen. Nieuwe schutterskoning is Mike Claver.

Bielemannen, leden van de Schutterij E.M.M., vendeliers, de gehuldigden van 2016, leden van de Scherpschuttersvereniging uit Heyerode (Thüringen) en wethouder Antoon Peppelman werden onder muzikale begeleiding van Koninklijke Harmonie Concordia naar het schietterrein gebracht. Daar hakte een bieleman de versperring door waarna het terrein van de IJsvereniging kon worden betreden.

Richard Veerink en Toon Stortelder kregen door voorzitter Cees van Staalduinen een benoeming tot erelid van Schutterij E.M.M. voor hun bewezen diensten. Daarna klonken de ereschoten en konden om 11.00 uur de activiteiten beginnen.
De eerste schoten werden gelost door keizer Theo Jaaltink, koning 2016 Martin Harmsen en wethouder Antoon Peppelman. Daarna konden de aangemelde deelnemers opnieuw de strijd aangaan voor de titels voor (jeugd)vogelschieten en vogelknuppelen.

Voor het vogelschieten waren 125 schutters aanwezig om te kampen. In de derde ronde was het Mike Claver die met het 310de schot de vogel liet vallen. Juichend van vreugde genoot hij van het moment, waarna hij door iedereen werd gefeliciteerd. Als actief vrijwilliger van EMM werd dit koningschap hem van harte gegund.

De nieuwe schutterskoning Mike Claver koos zijn vriendin Marit Eenink als zijn koningin. Rilana Beek werd gehuldigd als knuppelkoningin en Gijs Enzerink tot jeugdkoning.

Indrukwekkend waren de saluutschoten van de Kanonniersgroep van de SVV Heyerode voor het nieuwe koningspaar. De huldigingen vonden vervolgens plaats in de tent. Commandant Jan van der Lende en adjudant Theo Jaaltink mochten onder toeziend oog van kapitein Eef Beek de prijzen uitreiken en de koning(inn)en hun versierselen omdoen. Daarna mochten Mike, Marit, Rilana en Gijs elk een saluutschot afvuren. De kanonniers brachten die middag nog vele saluutschoten.

Uitslagen
Heren: Linkervleugel: Roland Ruesink (na loting), rechtervleugel: Wim Groot Bruinderink, kop: Gerwin Wijs, staart: Rudy Gerrits, romp Mike Claver.
Dames: Linkervleugel: Marja Nijenhuis, rechtervleugel: Kira Kok, kop: Renate Gerrits, staart: Hendrien Beek, romp: Rilana Beek.
Jeugd: Linkervleugel: Danielle Besselink, rechtervleugel: Gijs Enzerink (na loting), kop: Ivar Regelink, staart: Gijs Barink, romp: Gijs Enzerink.


Foto's staan op www.achterhoekfoto.nl

www.emmhengelo.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5953883&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=contactmidden.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=722,725,726" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>