Toneel door De Noabers goed voor een avondje lachten. Foto: PR
Toneel door De Noabers goed voor een avondje lachten. Foto: PR

Lachspieren getraind tijdens toneel van De Noabers

Algemeen

HENGELO - De toneelgroep van Buurtvereniging De Noabers heeft vrijdag 21 april weer een bijzonder mooi blijspel op de planken van Partycentrum Langeler gebracht. De zaal was vol en de stemming was uitstekend. Kortom een mooi uitgangspunt voor een fijn avondje 'toneel'.

Het toneelstuk, een blijspel in twee bedrijven, 'Hoe Jannegie, Jan wordt' is geschreven door H. de Vries. Het verhaal speelt zich af rond de familie Huizing. Jantje Huizing is de zoon van een aannemer en heeft als grootste en enige hobby zijn duiven. Pa en ma Huizing maken zich langzamerhand een beetje zorgen om hun zoon. Jantje blijkt geen enkele interesse te hebben in het vrouwelijk geslacht. Nu weet de buurvrouw wel een oplossing en komt met een nichtje op de proppen voor Jantje en ook de vertegenwoordiger die wel eens langs komt bij aannemerij Huizing heeft een kandidaat voor Jantje. Iedereen wil zich er mee bemoeien en zo ontstaan er rare toestanden in de strijd om de liefde van Jantje te winnen. Dat Jantje zich niet zomaar laat meeslepen in de avances van de dames moge duidelijk zijn.

'Hoe Jannegie, Jan wordt' is een komisch toneelstuk waarbij de lachspieren flink getraind zijn door allerlei onverwachte en komische momenten. Toneelgroep 'De Noabers' wil iedereen die is geweest hartelijk bedanken voor de komst. Voor hen die het gemist hebben: jammer, er komt geen tweede keer.

Volgend jaar is er zeker weer een opvoering van een blijspel gespeeld door de Noabers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Bronckhorst-Midden