Een aantal exposanten van de Kwistgroep: Robert Kwist, Ali Klompenhouwer-Harmsen en Odette Harten (v.l.n.r.). Eigen foto
Een aantal exposanten van de Kwistgroep: Robert Kwist, Ali Klompenhouwer-Harmsen en Odette Harten (v.l.n.r.). Eigen foto

Kleurrijke en kunstzinnige kunstenaars Kwistgroep exposeren in kapel Bronkhorst:

Cultuur

BRONKHORST - De Kwistgroep bestaat uit Robert Kwist, Odette Harten, Willem Wanrooij, Dinie Keyzer en Ali Klompenhouwer-Harmsen. Zij tonen gezamenlijk hun schilderijen in de Kapel van Bronkhorst. Hun thema’s zijn divers en steeds met een expressieve uitstraling. Zij laten aan de kijkers nog veel te vragen over. De expositie is van vrijdag 22 maart tot en met zondag 24 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Robert Kwist
Voor de Zutphense schilder Robert Kwist zijn het de gewoonste dingen die het doen. Zonlicht in je achterkamer, een kat die ligt te spinnen in een oude fauteuil, een boekenkast of een keukenstoel, een gewoon interieur of een alledaags stadsgezicht prikkelen zijn schildersdrang.

Kwist is een schilder die vasthoudt aan een traditioneel schilderkunstig recept. Hij concentreert zich op schildertrant, penseelvoering, kleurgebruik, ordening van de compositie, clair-obscur en stemming volle benadering van het onderwerp. Voor zijn onderwerpen blijft hij dicht bij huis of in Frankrijk. Zijn ambachtelijke vaardigheden en uitgesproken voorkeur voor figuratie vormen een solide basis waarop hij eindeloos voort kan bouwen.

Odette Harten
Van jongs af aan was Odette Harten altijd iets aan het creëren. Een kunstzinnige opleiding was dan ook een logische stap en jarenlang gaf ze met veel plezier kunstzinnig onderwijs op een middelbare school. Aquarelleren heeft op een gegeven moment plaatsgemaakt voor werken met olieverf. Haar eerste lessen heeft ze bij Jan Schut gevolgd. Nu komt ze al jarenlang bij Rob Kwist. Haar werk is gevarieerd, dynamisch en sfeervol. Van stillevens zelfportretten tot landschapstaferelen. Elke schildering is voor haar een momentopname.

Willem Wanrooij
Tot zijn twintigste jaar schilderde Willem Wanrooij veel, ook in opdracht. Daarna nauwelijks. Zestig jaar later pakte hij de penselen weer op en neemt les bij Robert Kwist. Hij probeert niet een golf te schilderen, maar de kracht van de golf, niet een paard, maar de snelheid van het paard, niet een zebra met haar jong, maar het onvoorwaardelijke vertrouwen in de moeder, niet twee jonge leeuwtjes, maar de verbondenheid in het spelen.

Dinie Keyzer-Steenblik
Afgelopen jaar heeft Dinie Keyzer-Steenblik zich vooral toegelegd op het schilderen van diverse olieverfschilderijen. Zij schildert met olieverf klassieke en moderne kunst. Sinds vier jaar schildert ze bij Robert Kwist en dat bevalt haar goed. Ze heeft veel geleerd.

Ali Klompenhouwer-Harmsen
Naast haar kleurrijke bloemenschilderijen verrast Ali Klompenhouwer-Harmsen ook met schitterende stadsgezichten. Ze schildert met olieverf en gebruikt ook andere materialen zoals jute enzovoort. Ze schildert tien jaar bij Robert Kwist en vindt het bijzondere leerzame avonden. Fleur en kleur is wat haar bijzonder aanspreekt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant