De Vlaamse dichter Erika De Stercke komt naar Hummelo. Foto: Melvin van Eldik
De Vlaamse dichter Erika De Stercke komt naar Hummelo. Foto: Melvin van Eldik

Klink & kunst op de Klevenhorst 2024 gaat van start

HUMMELO - Van Pasen tot Pinksteren is landgoed Enghuizen het toneel van de KUNSTwandelroute Hummelo. Dagelijks van zonsopkomst tot zonsondergang is het er zes weken lang genieten van kunst en natuur. 

Op de Klinkplek, op de Klevenhorst organiseert het Achterhoekse dichterscollectief De Omsmeders elke zondagmiddag liveoptredens met poëzie en muziek. Buiten de optredens om zijn er altijd gedichten van eerdere jaren te lezen en via de QR-code kom je bij videobeelden van Nedersaksische gedichten.
Doordeweeks zijn er kunstworkshops van Amphion, deze vinden plaats in en om de schuur.
Poëzie en muziek op de Klinkplek, zondag 31 maart 13.30 tot tot 15.30 uur. Gedichten van Erika De Stercke uit Gent (Vlaanderen!) en Marion Steur uit Doesburg. Muziek van Amestyr (harp, cello en zang) uit Bredevoort. Houtbewerken, woensdag 3 april, 14.30 tot 16.00 uur. Het Beeldhouwerscollectief geeft een demonstratie houtbewerken. (Klein)kinderen vanaf acht jaar welkom. Spin en Verf je eigen draad, donderdag 4 april, 14.00 tot 15.30 uur. Petra Uphoff brengt iedereen de eerste beginselen bij.
Bij slecht weer wordt er in de schuur voorgedragen en gemusiceerd. Op de Klinkplek kan iedereen aanschuiven. Bij de kunstworkshops is het aantal plekken beperkt en is aanmelden verplicht via www.amphion.nl/klevenhorst.

Houtbewerken. Foto: Gerda Ellenkamp