Het kruis wordt gedragen op goede vrijdag. Foto: Gerry Spekkink
Het kruis wordt gedragen op goede vrijdag. Foto: Gerry Spekkink

Goede Vrijdag - Gezamenlijk op weg naar Pasen

HENGELO - Op Goede Vrijdag werken de drie geloofsgemeenschappen in Hengelo Gld. samen. De lijdensweg van Jezus wordt niet binnen de muren van de kerk gehouden, maar buiten. De start is op 29 maart om 19.30 uur vanaf het speelveld aan de Stekweg nabij solarpark De Kwekerij.

Volgens de Bijbel sprak Jezus zeven zinnen voor zijn overlijden aan het kruis. De tocht gaat die zinnen langs door op weg te gaan met een groot houten kruis.

Het eindpunt is bij de vredesvlam. Jezus ging de lange weg langs de Via Dolorosa met het kruis op zijn rug, maar zijn weg zou eindigen met zijn opstanding. Zijn weg is een weg van vrede voor velen geworden.

De start is bij 

het speelveld 

aan de 

Stekweg 

nabij solarpark 

De Kwekerij, 

het eindpunt 

is bij de 

vredesvlam

Bij de start bij het speelveld aan de Stekweg is gelegenheid om een lichtje aan te steken. Vervolgens wordt naar het solarpark gelopen voor de eerste halte. Daarna wordt de Heurne overgestoken naar de Snetlageweg, waar beide pleintjes worden aangedaan voor een stop. Vervolgens gaat de voettocht via de Schoolstraat, Hofstraat en Regelinkstraat langs de oude smederij naar de Vredesvlam aan de Kerkstraat.

Iedere halteplaats levert een specifiek onderdeel op voor een klein eigen kruisje, dat iedere deelnemer aan de tocht, bij aanvang of onderweg, met zich mee te dragen krijgt. Iedereen is welkom om mee te lopen of aan te haken. En wie het kruis een stukje wil helpen dragen: opgave en/of info bij Rineke van den Berg, 06-3735 0753 of Gerry Spekkink, 06-4715 3610.