Roosje Bongers blijkt de ’10.00ste drukker’. Foto: Frank van der Ploeg
Roosje Bongers blijkt de ’10.00ste drukker’. Foto: Frank van der Ploeg

10.000ste steunbetuiging aan de natuur

KUNST-wandelroute Hummelo

HUMMELO - Veel van de kunstwerken op de KUNSTwandelroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo zijn begaan bij de natuur. Bij de installatie van Hermine Grob-Riswick wordt de kunstwandelaar expliciet gevraagd stelling te nemen voor de natuur door in de in het voorrangsbord verborgen spiegel te kijken en op een knopje te drukken: ‘Ik doe mee’. Zondag 14 mei bereikte de teller een bijzondere mijlpaal. Deze sprong met de 10.000ste druk op de knop weer op 0.

Voor deze steunbetuiging hadden de organisatoren van de KUNSTwandelroute een verrassing. Sponsor Home Sweet Home and Garden uit Hummelo heeft een waardebon beschikbaar gesteld die ter plekke werd overhandigd. De gelukkige is Roosje Bongers (9) uit Doetinchem, die samen met haar moeder Floor, oma Marian, zusje Guusje en babybroertje Freek – wellicht de jongste ‘wandelaar’ dit jaar – met plezier de route hebben gelopen.  

Roosje vindt de vogels (Marjolein Markink) aan het begin van de route heel leuk en haar moeder haalt de bootjes (van Hans Mellendijk) nog even aan. Maar nu is De Belofte van Hermine Grob-Riswick toch wel haar favoriet! Ter herinnering kreeg Roosje aan het einde van de route een eigen catalogus met stemkaart. Deze mijlpaal kon haast niet toepasselijker: drie generaties aan de wandel op Moederdag: moeder, grootmoeder met stralende (klein)dochters.

De KUNSTtwandelroute is nog te bezichtigen van tot en met Pinksteren (29 mei 2023), van zonsopkomst tot zonsondergang. Start van de route is bij De Gouden Karper en FF naar Steef.


www.kunstwandel routehummelo.nl

Roosje Bongers met zusje Guusje, broertje Freek, moeder Floor en oma Marian. Foto: Frank van der Ploeg