Jaarverslag Damclub
Hengelo 2022-2023

HENGELO - De Damclub Hengelo (DCH) heeft met twee teams deelgenomen aan de Gelderse Bondscompetitie. Het eerste team had het moeilijk in Gelderse hoofdklasse maar redde het uiteindelijk wel en handhaafde zich knap. Het tweede team was het hele seizoen in een strijd verwikkeld met winterswijk2 en in de laatste twee wedstrijden werd het kampioenschap veiliggesteld. Jaap Vos werd de topscorer in de tweede klasse en Harry Vos was tweede.

Er werden veel wedstrijden gespeeld in de onderlinge competitie en sommigen speelden zelfs drie keer tegen elkaar. Er werd deelgenomen aan de teamwedstrijden sneldammen in Apeldoorn voor het Gelderse Kampioenschap. Dit leverde helaas een laatste plaats op.
Meer succes was er in de Jan van der Zwan-cup waarin tot kwartfinale werd gereikt. Het sterke Lunteren 1 was te sterk.
Harry Vos won een seniorentoernooi in Lent waarin hij ongeslagen bleef. Jaap Vos won een toernooi in Dedemsvaart. In de landelijke competitie bereikte Arnoud de Greef met Dios Achterhoek de landelijke ereklasse door ongeslagen kampioen te worden. Jaap Vos en Harry Vos werden kampioen met Dios Achterhoek 3 en promoveerden zo naar de eerste klasse.
Minder nieuws was er voor Rodier Evers, Jaap de Vries en Ben Okken die met DUO2 degradeerden naar de landelijke tweede klasse.

Begin van het jaar werd afscheid genomen van Ans en Mart als beheerders van Ons Huis. Leden van DCH zijn ze zeer erkentelijk voor de goede jarenlange zorgen. Er is alle vertrouwen dat de opvolgers deze lijn zullen voorzetten.

Op 29 april namen Theo Ortsen en Harry Vos deel aan het Gelders Kampioenschap sneldammen in Harderwijk, maar ze slaagden er niet in om een ticket te bemachtigen voor de Nederlandse kampioenschappen sneldammen.

Helaas moest door overlijden afscheid worden genomen van oud-leden Tonnie Hoebink en Wim Sloetjes. 

DCH herstart de competitie weer op donderdag 6 september in Ons Huis te Hengelo. Kom vrijblijvend kijken of een potje meedammen.