Opnieuw oecumenische motortoer

HENGELO – In 2022 werd de traditionele motortoer op tweede pinksterdag op het laatste moment afgeblazen vanwege de slechte weersvooruitzichten. Het had een bijzondere rit moeten worden in gedachtenis aan mede-initiatiefnemer Jaap van Gijssel, zelf onder andere fervent motorrijder. Daarom heeft de Raad van Kerken de rit van tweede Pinksterdag 2023 aangemerkt als memorialrit voor haar oud-voorzitter, die vorig jaar op 12 februari is overleden.

De oecumenische motortoer wordt georganiseerd door de gezamenlijke kerken van Hengelo. Deze traditie vanuit de Raad van Kerken stamt al uit 2009. Het concept: lekker toeren met passende bestemming, oecumenische ontmoetingen en bijdragen aan een goed doel.
De start is op 29 mei om half tien ’s ochtends bij de Willibrorduskerk, Spalstraat 38. Vanaf 9.00 uur is er eerst koffie. De route voert door het rivierengebied naar de Utrechtse Heuvelrug, waar in Barneveld de Catharinakerk wordt bezocht voor een rondleiding. Dit is een van de kerken van de Parochie Sint Maarten en Sint Lucas, waar Johan Rutgers, oud-Hengeloër, priester is. Er staat een ontmoeting met hem op het programma. Het tweede deel van de route voert over de Veluwe terug naar Hengelo. Een mooie en gevarieerde toer door prachtige natuur.

Om mee te doen met deze motortoerrit, als rijder of als passagier, is een berichtje aan Chris Peelen (tel. 462799/email cpeelen@live.nl) of Gerry Spekkink (tel. 461146/email spekkinkgerry@gmail.com) voldoende. Kosten bij inschrijving: 12,50 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers een mooie motortocht, koffie en een lunch onderweg. De meeropbrengst komt ten goede aan ‘Puur Natuur' van Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee!