Peter Borkes staat voor de tiende keer op het Weissenbrinkpodium. Foto: Boekingsburo Peter Borkes

Peter Borkes staat voor de tiende keer op het Weissenbrinkpodium. Foto: Boekingsburo Peter Borkes

Weissenbrink Wein & Bier Fest mit Hollândische Soße

WITTEBRINK/ZELHEM - Op zondag 21 mei organiseert Café De Tol in de Wittebrink alweer voor de tiende keer het Weissenbrink Wein Und Bier Fest. Dit feest, dat bekend staat om zijn oergezellige sfeer, staat voor veel vaste bezoekers standaard genoteerd op de kalender, dit willen ze niet missen. Het wordt inmiddels niet voor niets het mooiste feest van de Wittebrink genoemd. Ook dit jaar zullen Oostenrijkse muziek en Duitse schlagers de basis zijn voor een 'gemutliche' middag en vooravond. Omdat het de tiende keer is en er veel verwantschap zit tussen Duitstalige en Nederlandstalige muziek, zal er een Hollands sausje over heen worden gegoten. Het muzikale programma, dat begint om 13.30 uur,  zit bomvol afwisseling.

De aftrap wordt gegeven door het duo RasssEcht, met een Steierische harmonica en gitaar zullen de eerste Oostenrijkse klanken over de Weissenbrinkse Wies’n schallen. Aansluitend volgt zanger Rudi de Wit, gevolgd door het eerste optreden van de absolute topband op het gebied van Duitstalige en overige internationale muziek Wir Sind Spitze! Deze band staat garant voor een show vol muzikale verrassingen, maar wel in de voor deze middag passende sfeer. Hun show is vernieuwd en zal vol zitten met veel rook, vuur en CO2 elementen.

Robert Pater is dan de volgende artiest die het podium zal betreden. Zijn versie van het aloude 'Gina' wordt op dit moment volop gedraaid op de diverse radiostations en uit volle borst meegezongen. Om het aprés ski- gehalte te verhogen zijn De Alpenzusjes de volgende artiesten. Het welbekende 'Hutje op de hei' zal er voor zorgen dat de menigte “naar voren en naar achteren” zal gaan. Natuurlijk mag ook in 2023 Peter Borkes niet ontbreken. Hij staat dit jaar voor de tiende keer op het Weissenbrinkpodium en heeft beloofd er een extra spektakel van te maken met zijn Duitstalige songs en hitmedleys. Heel stiekem wordt hij ervan verdacht dat hij hier en daar iets zal afwijken van zijn repertoire, maar dat zal de feestvreugde alleen maar vergroten. De grote finale is wederom voor Wir Sind Spitze.

De aankleding van het terrein en de tent zal dit jaar in 'de blauw/witte Bayerische' kleuren zijn. Deze sfeer wordt verder verhoogd doordat steeds meer bezoekers komen in een Lederhose of Dirndl. Ook voor dit jaar is dit de 'dresscode', alhoewel niemand zich hiertoe verplicht hoeft te voelen.

Honger en dorst hoeft men op het 'Weissenbrink', zoals het feest in de volksmond heet, niet te lijden. Drank is in alle soorten en maten, rekening houdend met de benodigde vergunning, volop verkrijgbaar. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Geheel in overeenstemming met het programma van deze dag zal er naast de traditionele hamburgers en braadworsten van de grill ook een snackwagen voor kroketten, bamischijven et cetera aanwezig zijn. Al met al veel ingrediënten voor een mooie dag.


www.cafedetol.nl